Eğlence

Apple TV projesi için medya şirketleriyle toplantılar yapıyor

Apple’ın geliştirmekte olduğu, TV programı, film ve diğer içerikleri internet üzerinden canlı izlemeye olanak sağlayan yeni Apple televizyonuyla ilgili olarak medya yöneticilerine bilgilendirme toplantıları düzenliyormuş. Wall Street Journal tarafından konuyla yakından ilgili kaynakların bilgisine dayanılarak hazırlanan habere göre aralarında Apple İnternet Yazılım ve Servislerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Eddy Cue’nun da bulunduğu bir grup Apple yöneticisi kullanıcının sesine ve hareketlerine cevap veren, kanal değiştirme veya program arama işlevleri için sesi kullanan bir sistemi anlatıyor.

Konuyla ilgili bir kaynağın belirttiğine göre söz konusu yeni servisler Apple’ın mevcut teknolojileri üzerinde çalışacak ve bu sistemin içinde Apple TV set üstü cihazı da bulunacak. Buna ek olarak, mobil cihaz üzerinde içerik izleyen kullanıcılar cihazlar arasında geçiş yapma ve AirPlay aracılığıyla TV’de mobil cihazda bıraktıkları yerden izlemeye devam etme gibi imkânlara sahip olacak. Bu arada TV yöneticileriyle sadece Apple’ın iletişim kurmadığını, medya şirketlerinin de Apple’a yakında hayata geçirmeyi planladığı stratejinin yeni gelişmeleri hakkında bilgi almak için başvuruda bulunduğunu da WSJ’nin haberinden öğreniyoruz.

Wall Street Journal, Apple’ın TV açılımıyla ilgili muhtemel senaryoları da listelemiş. Bu proje bir TV, set üstü cihaza ihtiyaç duymadan mobil cihazlardan içerik aktarımı sağlayan bir yöntem ya da mevcut Apple teknolojisiyle çalışan bir sistem olabilir. İçeriğin TV kanalları veya yapımcıları tarafından sağlanacağı veya abonelik tabanlı servis üzerinden doğrudan medya şirketleri üzerinden lisanslanacağı bir sistem de olasılık dahilinde. Apple’ın öyle ya da böyle içerik sağlayıcılarıyla ortaklaşa bir şeyler yapacağı açık bir şekilde görünüyor. Ancak bu ortaklığın sonucunda bir TV cihazı mı, yoksa bir servis mi çıkacak, bunu zamanla göreceğiz.

İlgili – Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER