Eğlence

Apple TV 6.0 iTunes Radio, buluttan AirPlay ve diğer yeniliklerle geldi

Apple iOS 7’yi yayınladıktan iki gün sonra Apple TV yazılımını da güncelledi. Bu güncellemeyle birlikte set üstü cihaz uzun zamandır beklenen özelliklere kavuştu.

apple-tv-5-4-190613

Apple TV 6.0 olarak adlandırılan yeni yazılım birçok iyileştirmeyi de beraberinde getiriyor. iTunes Radio desteği bunların başında geliyor, ancak bu çevrim içi müzik dinleme servisi henüz Türkiye’de faaliyete geçmediği için henüz pek işimize yaramayacaktır. Bunun dışında iTunes Store müzik mağazasında gezinme ve şarkı satın alma da yeni yazılımın getirdiği yenilikler arasında yer alıyor.

AirPlay from iCloud olarak adlandırılan yeni bir özellik de kullanıcıların iTunes’tan satın aldıkları içerikleri başka kişilerin Apple TV cihazlarında Apple’ın AirPlay sistemi aracılığıyla oynatmaya izin veriyor.

Apple TV kullanıcıların podcast’lerini farklı Apple cihazları arasında eşzamanlamalarını ve bunları Apple TV üzerinden dinlemelerini de mümkün kılıyor. Ayrıca iCloud Fotoğraflar ve Videolar servisinden de içerik görüntülemesi Apple TV cihazı üzerinden yapılabiliyor.

Güncelleme Apple TV’nin kullanıcı arayüzünü pek değiştirmiyor, iOS 7’deki gibi yeni unsurlar göze çarpmıyor.

Apple TV’nizin yazılımını güncellemek için Apple TV’nizi açın; Ayarlar -> Genel – > Yazılım Güncelleme yolunu takip edin. Apple TV varolan yazılım güncellemesini başlatacak, kurulum dosyasını indirdikten sonra güncelleme işlemini gerçekleştirecektir.

İlgili >> 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER