EğlenceManşetler

Apple Türkiye’de 2016’nın en iyi müzik, film ve uygulamalarını açıkladı

apple türkiye

apple türkiyeApple Türkiye’de 2016’nın en iyileri listelerini 2016’nın sonlarına yaklaştığımız bu günlerde yayınladı. Müzik, film ve uygulama kategorilerinde Türkiye için 2016’nın en iyi içeriklerini bu listeler sayesinde öğreniyoruz.

20 milyon ücretli kullanıcıya ulaşan Apple Music tarafına baktığımızda yılın en iyi albümü unvanının Tarkan’ın Türk Sanat Müziği albümü Ahde Vefa‘ya verildiğini görüyoruz. Yılın en iyi şarkısı ise LP’nin adını tüm dünyaya duyuran alternatif aşk şarkısı Lost on You oluyor.

iTunes Filmlerinde yılın en iyileri içinde bir Türk filmi de yer alıyor. Yılmaz Erdoğan imzalı senaryosuyla, bol kahkaha vadeden Dedemin Fişi komedi türünde yılın en iyisi oluyor. Aile/animasyon türünde Disney imzalı Zootopia, aksiyon türünde beyazperdenin son dönemdeki en popüler antikahramanı Deadpool, drama türünde Leonardo DiCaprio’ya Oscar ödülü getiren Diriliş yılın en iyisi oldu.

App Store’un en iyi uygulamaları listesine baktığımızda, yılın uygulaması olarak fotoğraflarınızı sanat eserlerine dönüştürmenize olanak sağlayan Prisma‘yı görüyoruz. iPhone ve iPad’de oynanabilen, Clash of Clans oyununun yaratıcılarından, favori Clash karakterlerinin başrolde olduğu Clash Royale de 2016’nın en iyi oyunu oldu.

Yılın En İyi 10 Uygulaması arasında mizah dergisi Penguen’in uygulaması Penguen, Türkiye’deki milli park, tabiat parkı ve benzeri sahaları ziyaret etmek isteyenlere kılavuzluk eden Milli Parklar; yerli ve yabancı gazeteleri, haber ajanslarını, televizyon kanalları gibi 600’ün üzerinde Türkçe kaynağı derleyerek kullanıcılara kendi haber akışlarını oluşturma fırsatı sunan Nabız ve kilo vermek ya da formda kalmak isteyenlere hedeflerine ulaşmakta destek olan Fit 365 gibi yerli uygulamalar yer alıyor. Ayrıca grup harcamalarını takip etmeyi hızlandıran Group Expense Tracker da listede bulunuyor.

Yukarıdaki yerli uygulamalara ek olarak, en iyi uygulamalar listesinde görünüşünüzü çeşitli maske ve efektlerle değiştirmenizi sağlayan MSQORD, güzel bir video seyretmek isteyenlere en yeni, eğitici ve eğlenceli videoyu öneren Hyper, kısa sürede animasyonlar yapmayı sağlayan Folioscope ve kalem, silgi, fırça, pastel gibi farklı malzemelerle Photoshop CC veya Illustrator CC’ye katmanlı PSD dosyaları hazırlama imkanı sunan Adobe Photoshop Sketch de yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER