Teknoloji

Apple olası güvenlik kaygılarını gidermek için Touch ID verilerinin depolama yöntemine açıklık getirdi

Apple’ın yeni gözdesi iPhone 5S’in en çok ilgi çeken noktalarından birisi de Touch ID adını taşıyan parmak izi tarayıcısı. Apple oluşabilecek güvenlik kaygılarını baştan gidermek adına Touch ID’nin çalışma prensibi ve veri depolama özelliğine dair açıklamada bulundu. Bir şirket sözcüsü tarafından The Wall Street Journal’a verilen bilgilere göre, iPhone 5S kullanıcının parmak izinin gerçek görüntüsünü saklamayacak.

iphone-5s-110913-5

Söz konusu yanlış anlama özelliğin anlatıldığı tanıtım videosunda Apple’ın donanım mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Don Riccio’nun sözlerinin ardından ortaya çıkmıştı. Riccio’nun sözlerinden ilk etapta şirketin parmak izine ait görüntüyü A7 işlemci üzerindeki özel bir bölgede saklayacağı anlaşılsa da, şirketten yapılan açıklamada parmak izine ait verilerin saklanacağının altı çizildi.

Parmak izini tüm hatlarıyla gösteren bir görüntü yerine sadece verilerin saklanmasının yeni sistemden endişe duyanları ne ölçüde rahatlatacağını söylemek pek kolay değil. iPhone’un bir başkası tarafından ele geçirilmesi durumunda verileri daha sağlam bir koruma altına almak isteyen Apple, iPhone 5S’in 48 saat boyunca kilidinin açılmadığı veya sıfırlandığı zamanlarda yeniden giriş kodu talep edeceğini açıkladı. Şirketin hassas durumlarda ekstra güvenlik için aldığı bu önlemlerin endişeli kullanıcıları ne ölçüde rahatlatacağı ise iPhone 5S’in satışa sunulmasıyla anlaşılacak.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER