EğlenceManşetler

Apple Tidal için Jay-Z’nin kapısını çalmış olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple tidalThe Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Apple Tidal için Jay-Z’nin kapısını çaldı. 2014’te faaliyete geçen çevrim içi müzik servisi, yüksek ses kalitesi sunmak amacıyla yola çıkmıştı. Ancak geçtiğimiz yıl ünlü rap yıldızı Jay-Z tarafından satın alınan şirket, farklı bir yaklaşımı da benimsemişti. Yüksek profilli bazı sanatçılarla özel anlaşmalar yapan Tidal, böylelikle Apple Music ve Spotify gibi rakipleriyle girdiği mücadelede elini güçlendirmeyi amaçlamıştı.

Haberde taraflar arasındaki görüşmelerin devam ettiği ve henüz bir anlaşmanın şekillenmediği belirtildi. The Wall Street Journal’ın ulaştığı Tidal yöneticileri ise bu iddiayı kesinlikle reddetti.

Apple Tidal ile “özel anlaşmaları” için ilgileniyor

Apple’ın Tidal’a olan ilgisinde, servisin Kanye West’in de aralarında bulunduğu sanatçılarla yaptığı özel anlaşmaların etkili olduğu düşünülüyor. Tidal’ı geçtiğimiz yıl satın alan Jay-Z, sanatçı arkadaşlarına da hisse vererek çevrim içi müzik servisi pazarında avantaj kazanmaya çalışmıştı. Canlı konser yayını, konser bileti satışı ve bazı albümlerin ilk olarak Tidal’da dinlenebilmesi, çevrim içi müzik servisinin kendisine avantaj kazanmak için attığı diğer adımlar arasında yer alıyor.

Apple ve Tidal ile ilgili dedikoduların çıkış zamanlaması da oldukça ilginç. Recode sitesinde yer alan habere göre, çevrim içi müzik pazarının bir diğer büyük oyuncusu Spotify ve Apple arasında ipler geriliyor. Spotify’ın iOS uygulaması için hazırladığı güncellemenin Apple tarafından geri çevrilmesi, söz konusu gerilimin temelini oluşturuyor. Çevrim içi müzik servisinin iOS uygulamasından abonelik seçeneğini çıkarmasının Apple’ın güncellemeyi reddetmesinin asıl nedeni olduğu belirtiliyor. Apple böyle bir hamlenin hem kendisine hem de kullanıcılarına zarar vereceğini savunuyor. Spotify ise Apple’ın hamlesini “rekabet ruhuna aykırı” olarak tanımlıyor ve şirketin App Store onay sürecini bir silah gibi kullandığını iddia ediyor.

Önümüzdeki dönemde bu üç şirket arasındaki ilişkileri izlemek, oldukça ilginç olacak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER