Manşetler

Apple Thunderbolt Display emekliye ayrılıyor

apple thunderbolt display

apple thunderbolt displayApple beş yıldır Thunderbolt Display ürününü yeni bir ürünle güncellemiyordu. Herkes 5K çözünürlüklü yeni bir monitörü beklerken Apple bu üründen tamamen vazgeçtiğini açıkladı.

Apple, önceki gün yaptığı açıklamada eski monitörlerin stoklar tükeninceye kadar Apple.com sitesi üzerinden satılacağını, daha sonra da bu donanımın resmen emekliye ayrılacağını duyurdu. İlginç olan nokta ise Apple’ın bu eski donanımın yerini alacak yeni bir ürün duyurusu yapmamasıydı. Bu durumda Apple’dan yeni bir Thunderbolt Display bekleyenlerin üçüncü taraf satıcılara yönelmeleri gerekecek.

Apple’ın Thunderbolt monitörünü bırakması şirketin masaüstü bilgisayar alanına bakışının bir göstergesi olarak yorumlanabilir. Şirket daha mükemmel ve etkileyici bir ürün çıkarmak yerine bu ürün serisini tamamen bitirme kararı aldı. Apple’ın monitörü bir süredir eskidiği ve yine de yüksek fiyata sahip olduğu eleştirilerine maruz kalıyordu. 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip olan bu monitör Apple’ın yeni 4K ve 5K ekranlı iMac’lerinin gerisinde kalmıştı.

 

Bu ayın ortalarında düzenlenen WWDC’den önce 9to5Mac sitesi Apple’ın harici GPU barındıran yeni bir Thunderbolt Display için çalıştığını yazmıştı. Bu yeni monitör daha yüksek çözünürlüklü paneliyle diğer Apple ürünleriyle aynı çizgiye de gelmiş olacaktı. Bu arada Buzzfeed’den John Paczowski Apple’ın hâlâ yeni nesil monitör çıkarma yönünde planları olduğunu dile getirdi.

Apple bazı donanımlarında uzun zamandır yenilemeye gitmedi. Bunların arasında en dikkat çekici olanlarından bir tanesi de MacBook Pro’lar. Apple’ın önümüzdeki aylarda duyurmasını beklediğimiz yeni MacBook’larla birlikte belki sözü edilen kendinden GPU’lu Thunderbolt Display’i de görebiliriz. Apple’ın yeni MacBook’un da da USB Type-C yerine Thunderbolt 3.0’ın bulunabileceği söyleniyor. Bu, yeni bir Thunderbolt Display için de bir işaret olabilir.

Apple Thunderbolt Display satın almak ister misiniz?

İlgilenenler için, 2011 yılında çıkarılmış 27 inç Thunderbolt Display’in Apple.com.tr’de 3999 TL’lik fiyat etiketiyle satılmakta olduğunu belirtelim. Aslında, eskidiğine dair eleştiriler gelse bile, bu hâliyle de Apple’ın ekranı güncelliğini korumayı sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER