Manşetler

Apple televizyonunun çıkışı 2015 yılına kalabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın uzun zamandır konuşulan televizyon hedefleri yine gecikebilir. NPD DisplaySearch analisti Paul Gagnon’ın Apple tedarik zinciri içindeki kaynakları kendisini 2014’ün Apple’ın televizyon pazarına büyük giriş yapacağı yol olmayacağı konusunda bilgilendirmiş. Ancak saatin gelecek yıl gelebileceği de öne sürülüyor. Eğer bu iddialar doğruysa, Apple’ın televizyonunun oturma odalarına girişi en erken 2015’te gerçekleşecek demektir.

apple-tv-1080p-00011

Apple’ın televizyonu için uzun zamandır çalıştığına inanılıyor, bu nedenle ürünün piyasaya çıkışı noktasındaki sabırsızlık da her geçen gün artıyor. Gagnon’un söylediğine göre esas sıkıntıyı içerik anlaşmaları oluşturuyor. Apple’ın kendisini birkaç adım öne çıkaracak, diğer platformlarda bulunmayacak özel içerikler sunmak istediği, ancak bu noktada şimdiye kadar içerik sağlayıcılarıyla anlaşma sağlayamadığı söyleniyor.

Tabii ki, bu sadece bir analistin dile getirdiği bir görüş, yine de dikkate almaya değer. Apple’ın eşsiz bir şeyler sunmadıktan sonra televizyon pazarına giriş yapması çok da mantıklı değil gibi görünüyor. Herkesin bildiği gibi Apple bir işe, o işi en iyi şekilde yaptığına inandığı takdirde girer. Şu an için TV tarafında sadece Apple TV set üstü cihazıyla yetiniyor, bunun üzerinden de iTunes ve diğer çevrim içi servislerde sunulan içeriklere ulaşılıyor.

Gagnon’un giyilebilir cihazlarla ilgili söyledikleri de daha önce duyduklarımızı destekliyor. Zaten Apple CEO’su Tim Cook da gerçekleştirilen en son finans raporu telekonferans oturumunda yeni ürün kategorilerine gireceklerinin işaretini vermişti. Herkesin aklına akıllı saat ve televizyon gelmişti. Ancak Gagnon’un tahminleri boş çıkmazsa, televizyon için biraz daha beklemek gerekecek gibi görünüyor.

İlgili >> The Verge, NPD Display Search

İLGİLİ HABERLER