Teknoloji

Apple tedarikçilerden 7.85 inç’lik örnek ekran sipariş etti söylentisi iPad mini dedikodularını alevlendirdi

Apple’ın gelecek nesil iPad’iyle ilgili dedikodular ortalıkta dolaşmaya başladı bile. iPad mini adı verilen daha küçük ekranlı bir iPad’in dedikoduları yapılıyor. Aslında iPad mini’nin daha ince değil de daha ucuz bir iPad’i simgelediği de söylenmişti.

Tedarik zincirindeki kaynakların ortaya attığı iddialara göre LG Display ve AU Optronics şirketleri Apple’a ekran örneklerini ulaştırdı. Ekran örneklerinin 7.85 inç’lik büyüklüğe sahip olduğu söyleniyor. Apple’ın eski CEO’su ve bu ayın başında kaybettiğimiz Steve Jobs’un geçen yıl bu zamanlarda söylediği sözleri hatırlayın; kendisi 7 inç’lik bir tabletin tablet olarak nitelendirilemeyeceğini söylemişti. Acaba Steve Jobs’un Apple’dan ve hatta hayattan ayrılışıyla birlikte Apple’da mantık değişti mi? Bunu sorgulamak gerek.

Eğer Apple’ın Steve Jobs’un ilkesine bağlı kalıp tabletler için şu anki iPad’in boyutlarını koruyacağını düşünecek olursak, bu durumda varlığı iddia edilen iPad mini daha ucuz donanım ve daha az depolama kapasitesi barındıran bir iPad olabilir. Ancak bu durumda da Apple’ın fiyat uğruna kaliteden ne kadar ödün vereceğini düşünmeliyiz. 7.85 inç ihtimalini tekrar ele alırsak ise bu ekran büyüklüğünde 9.7 inç’e göre Retina Display mertebesini yakalamak biraz daha kolay olabilir.

iPad mini dedikodularına ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var. Bazıları Apple’a bir türlü küçük boyutlu cihazlar ürettiremedi. Mevcut iPhone’dan daha küçük olacağı iddia edilen birçok “iPhone mini” veya “iPhone nano” dedikodusu okumuştuk, aynılarını iPad için de okuyacağız gibi görünüyor.

İlgili – Unwiredview

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER