Ulaşım

Apple sürücüsüz otomobil planları konusunda ipucu verdi

apple covid-19 satın alma

apple surucusuz otomobilApple sürücüsüz otomobil teknolojisi geliştirme konusundaki planlarını gizli tutmaya çalışsa da, bunda pek başarılı olamamıştı. Şirket, sonunda bu yöndeki niyetini daha açık biçimde gösterecek bir adım attı. Apple tarafından ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi’ne (NHTSA) gönderilen mektupta, şirketin aralarında ulaşımın da bulunduğu çeşitli alanlarda otomasyonda kaydedilen ilerlemeden dolayı heyecan duyduğu belirtildi.

Sürücüsüz otomobil teknolojisini test etmek istediğini açıklayan Apple, bu konudaki etik ve mevzuat sorunlarına çözüm bulunmasına yardımcı olabileceğinin altını çizdi. Sektörün otonom sürüşün gelişmesi adına çarpışma verilerini paylaşması gerektiğini belirten şirket, bunun gizlilikten taviz verilmeden yapılabileceğini ifade etti.

Apple, otonom sürüş konusunda yapılan çalışmalarda otomotiv sektörünün kıdemli oyuncularının haksız bir avantaja sahip olacağı endişesini de taşıyor. Cupertino merkezli şirket, yeni oyuncuların da sektörün kıdemlileriyle aynı test imkanlarına sahip olmasını istiyor. Apple, bunun için mevzuat muafiyeti peşinde koşulmaması gerektiğinin de altını çiziyor.

Apple sürücüsüz otomobil teknolojisi için NHTSA’ya mektup yazdığını doğruladı

Apple’dan The Financial Times’a yapılan açıklamada sürücüsüz otomobil teknolojisi için NHTSA’ya mektup yazıldığı doğrulandı. Şirket, neden böyle bir mektubun yazıldığı konusunda bilgi vermeyi de ihmal etmedi. Otomatik öğrenme ve otonom sistemlere yoğun biçimde yatırım yaptığının altını çizen Apple, sürücüsüz otomobiller için en iyi uygulamaların şekillenmesine yardımcı olmak istediğini belirtti. Ancak şirket bu yöndeki çalışmalarını hangi doğrultuda yürüttüğü konusunda ise bilgi vermedi. Uzun bir süre boyunca Apple’ın otomobil üreteceği konuşulsa da, son zamanlarda şirketin odak noktasını sürücüsüz otomobil teknolojisi geliştirmeye çevirdiği söyleniyor. Kesin olarak bilinen bir şey var ki, Apple sürücüsüz otomobil konusuyla yakından ilgileniyor.

İLGİLİ HABERLER