Teknoloji

Apple Siri’yi sesli mesajların kopyasını çıkarmak için kullanacak

iphone-6-plus-inceleme-00020

Apple Siri’yi sesli mesajların kopyasını yazmak için kullanacak yeni bir servisin testlerini gerçekleştiriyor. Business Insider’ın haberine göre bu işlev iCloud Sesli Mesaj olarak adlandırılacak yeni bir servisin bir parçası olacak.

iCloud Sesli Mesaj hizmeti sayesinde kullanıcılar özelleştirilmiş sesli mesaj cevapları oluşturabilecek, arayan belirli kişilere nerede olduklarını ve onların çağrılarına neden cevap veremediklerinin cevabını otomatik olarak verebilecek.

Apple’ın iOS 9 ile birlikte Siri’nin yeteneklerini daha da artırdığını, böylelikle Cortana ve Google Asistan ile daha sağlam şekilde rekabet etmek istediğini biliyoruz. Ne var ki, sözü edilen bu özellik henüz bitme aşamasına gelmemiş. Business Insider, iCloud Sesli Mesaj hizmetinin 2016’dan önce çıkmayacağını söylüyor.

Apple bu tarz bir servisi sunan ilk şirket olmayacak. Google birkaç yıldır Google Voice üzerinden sesli mesajların yazılı kayıtlarını tutan bir hizmet sunuyor. Ne var ki, otomatik kopya yazdırma işlemi doğruluk problemleri nedeniyle tam olarak istenen sonucu vermiyor. Google da bu hizmetini iyileştirmek için çalışıyor, hatta son zamanlarda nöral ağları kullanarak yazdırma hatalarını yüzde 49 oranında azalttığını kaydetmişti. Her ne olursa olsun, Google’ın söz konusu servisinde hâlâ hatırı sayılır miktarda hatanın olduğu söyleniyor. Apple’ı da aynı mücadele bekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER