Manşetler

Apple Samsung’a Güney Kore’de de patent davası açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung ile Apple arasındaki yasal savaş yeni bir boyut kazandı. Apple ABD’de, Samsung’un bazı ürünlerinin geliştirilmesi sırasında iPhone’un tasarımını ve işlevlerini apaçık kopyaladığı suçlamasıyla Güney Kore’li elektronik devine dava açmıştı. Samsung ise bu davaya karşı davayla cevap vermiş ve mahkemeden, gelecekte çıkacak iPhone 5 ve gelecek nesil iPad’in kendi patentlerini ihlâl edip etmediğinden emin olmak için, bu cihazları önceden inceleme isteğinde bulunmuştu. Söz konusu istek Apple’ın bazı Samsung ürünlerini, patentlerinin kullanımı konusunda inceleme hakkı kazanmasından sonra gelmiş, ancak reddedilmişti.

Apple Samsung ile olan yasal savaşını kendi anavatanıyla sınırlı tutmayıp Samsung’un anavatanı Güney Kore’ye de taşıdı. Bloomberg’in haberine göre Apple Seoul Merkez Yerel Mahkemesi’nde 22 Haziran tarihine bir patent davası açtı. Mahkemenin web sitesinde dava yer alıyor ancak Apple’ın hangi iddialarla şikayette bulunduğu konusunda detay verilmiyor.

Bununla birlikte, diğer bazı kaynaklar Apple’ın, Samsung’un Galaxy S akıllı telefonunun iPhone 3G/3GS’in tasarımını belirleyen patentleri ihlâl ettiği suçlamasıyla mahkemeye başvurduğunu iddia ediyor. Samsung ise fikri mülkiyetini savunmaya ve korumaya devam edeceğini belirtmekle yetindi. Samsung’un Güney Kore’nin ekonomisinde önemli bir yer tuttuğunu düşünecek olursak, Apple’ın bu ülkede açtığı davayı kazanması o kadar da kolay olmayabilir.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER