Teknoloji

Apple’a göre Amerikan yüksek mahkemesi Samsung’un temyiz talebini dikkate almamalı

apple samsung

Apple, Samsung ile arasında sürmekte olan davayla ilgili olarak Amerikan Yüksek Mahkemesi’ne argümanlarını sundu. Ülkenin en yüksek mahkemesine uzun süreli patent anlaşmazlığında Samsung’un temyizini dikkate alması için herhangi bir neden olmadığını söyledi.

Samsung geçtiğimiz aralık ayında yaptığı başvuruda mahkemenin tasarım patentleri etrafındaki çeşitli konular hakkında uzlaşmaya yardımcı olabileceği, özellikle tazminatların hesaplanması konusunda katkıda bulunabileceği talebinde bulunmuştu. Google ve Facebook da mahkemeye Samsung’un temyizini dikkate alması gerektiğine yönelik argümanlarını sunmuştu.

Samsung dava kapsamında Appla’a 548 milyon dolarlık tazminat ödemesini çoktan yaptı, ancak jüri kararına karşı mücadelesini federal temyiz mahkemesinde sürdürüyor. Samsung’un iPhone ile ilgili hem tasarım hem de işlev patentlerini ihlâl ettiğine karar verilmişti, ancak Samsung’un temyiz başvurusu daha çok jüri kararının tasarım patentleriyle ilgili olan kısma odaklanıyor.

Apple, dün mahkemeye sunduğu dosyasında tasarım patentleriyle ilgili zararların karşılanma yönteminin uzlaşılan bir konu olduğunu ve Temyiz Mahkemesinin yeniden gözden geçirmesine değmeyeceğini kaydetti.

Apple, konu hakkında düzgün şekilde bilgilendirilmiş jürinin Samsung’un Apple’ın tasarımlarını kopyaladığını ve zararlarını karşılaması gerektiğine karar verdiğini hatırlattı, Samsung’un bu meseleyi yüksek mahkemede uzatması için geçerli bir neden göstermediğini kaydetti.

Samsung da Apple’ın mahkemeye başvurusuna cevap verdi, kendi tarafındaki teknoloji şirketlerini de işaret ederek; emsal niteliğindeki bu kararın hüküm sürmesi hâlinde inovasyonun azalacağını, rekabetin düğümleneceğini ve fırsat güden davaların ABD ekonomisine olumsuz etkileri olacağını kaydetti.

İLGİLİ HABERLER