Teknoloji

Apple Samsung’u mahkemede mağlup etmek için avukatlarına 60 milyon doların üstünde ödeme yaptı

Apple ve Samsung arasında geçtiğimiz yıl görülen patent davasında belirlenen tazminatın yeniden hesaplanması için görülen duruşmalar tamamlanırken, mahkemeye sunulan belgeler Apple’ın bu davada kendini temsil eden avukatlara ne kadar ödeme yaptığını ortaya koydu. Avukatlarına 60 milyon doları aşkın bir ödeme yapan Cupertino merkezli şirket, mahkemeye başvurarak bu miktarın yaklaşık dörtte birlik bir kısmını Samsung’un ödemesini talep etti.

apple-samsung-mahkeme-250812

Apple davada iki hukuk şirketiyle birlikte çalıştı. İşin hücum kısmını Morrison & Foerster, LLP isimli hukuk bürosu üstlenirken, savunma görevini Wilmer Cutler Pickering Hale and Dorr, LLP isimli hukuk bürosu yürüttü. Belgelere göre, Wilmer Cutler Pickering Hale and Dorr, LLP’ye 2 milyon dolar civarı bir ödeme yapılırken, Morrison & Foerster, LLP’ye 60 milyon dolar ödendi. Morrison & Foerster, LLP’ye ödenen rakamın şirket ve Apple arasındaki uzun süreli ilişkiden ötürü indirimli bir rakam olduğunun altı da mahkemeye sunulan belgede ayrıca çiziliyor.

Apple Samsung’un patent ihlallerini bilinçli olduğunu iddia ederek hukuki masrafları bu temele dayanarak talep etse de, davanın hakimi Lucy Koh’un daha önce Samsung’un ihlalleri için ”kasıtlı değil” yönünde bir hüküm vermesi mahkemenin Apple’ın son talebini kabul etmesini zorlaştırıyor. Halihazırda Samsung’un Apple’a 900 milyon doların üzerinde bir ödeme yapması gerektiği göz önüne alınınca söz konusu başvurunun reddinin Apple adına büyük bir sorun oluşturmayacağı tahmin ediliyor. Ancak iki tarafın önümüzdeki yıl yine mahkeme salonunda karşı karşıya geleceği düşünülünce tahminlerin boşa çıkma ihtimalini unutmamak gerekiyor.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER