Teknoloji

Apple Safari’deki Twitter hatasını yeni El Capitan sürümüyle çözüyor

apple safari

Apple’ın Mac’e özel OS X El Capitan sürümü geçen yılın sonlarına doğru çıktığında epey olumlu geri dönüş almıştı, ne var ki birtakım hataları barındırıyordu. Bunlardan bir tanesi de Safari’de Twitter’ın yüklenme biçimiyle ilgiliydi. Kullanıcılar “t.co” uzantısıyla kısaltılmış Twitter bağlantılarına tıkladıklarında Apple Safari’de, görmek istedikleri içerik yerine boş bir sayfa veya hata sayfasıyla karşılaşıyorlardı. Bu sorun Chrome’da veya Firefox’ta değil, sadece Safari’de gözleniyordu.

Neyse ki, OS X El Capitan’ın 10.11.4 sürümünün en son test versiyonunda bu sorun düzeltilmiş gibi görünüyor. El Capitan beta kullanıcıları ve çeşitli medya kaynakları da bu sorunun düzeltildiğini doğruluyor. Kısaltılmış bir Twitter bağlantısına tıkladığınızda Safari’de de görmek istediğiniz sayfayı görüyorsunuz.

OS X El Capitan 10.11.4 sürümü public beta olarak yayınlandı. Bu da Apple’ın beta programına Apple kimliklerini kullanarak kayıt yaptırmış olan kullanıcıların yakında herkesin kullanımına sunulacak yeni sürüme erişebilecekleri anlamına geliyor. 10.11.4 sürümünün gelecek ay içinde yayınlanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER