Teknoloji

Apple Safari 5.1.4 güncellemesini yayınladı, JavaScript performansını iyileştirdi

Apple, Safari internet tarayıcısını 5.1.4 versiyouna yükseltti. Yeni güncelleme çeşitli performans iyileştirmelerini ve hata düzeltmelerini barındırıyor. Hem OS X Lion hem de Snow Leopard kullanıcılarına hitap eden bu güncellemenin Lion kullanıcıları için en büyük değişikliği JavaScript performansını artırması. Apple’ın iddiasına göre 5.1.3 versiyonuna göre yüzde 11’lik bir artış sağlanıyor. Ne yazık ki, Apple Snow Leopard kullanıcıları için yapılmış iyileştirmelerden o kadar da açık bir şekilde bahsetmiyor.

Bunun dışında yapılmış çeşitli değişiklikler de mevcut. Yeni getirilen bir özellik kullanıcıların web sayfalarındaki PDF’leri kaydederken bağlantıları korumasını sağlıyor. Hata düzeltmeleri her güncellemede olduğu gibi bu güncellemede de önemli bir yer tutuyor. Flash videolar parmak hareketiyle sayfaya yakınlaştırma yapıldığında düzgün şekilde çalışıyor, HTML5 video izlerken yaşanan sorunlar giderilmiş. Ayrıca pencereler arasında geçiş yaparken sayfanın anlık olarak beyaz renk göstermesine neden olan hata da giderilmiş.

Apple’ın Safari 5.1.4 ile sunduğu değişikliklerin tam listesini aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz. Güncellemeyi Mac bilgisayarın Yazılım Güncelleme bölümünden yapabilir veya Apple’ın web sitesinden güncel versiyonu indirebilirsiniz. Safari 5.1.4’ün Lion versiyonu 46.4 MB’lık büyüklüğe sahip.

İlgili – Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER