Teknoloji

Apple sadece 24 saatte 4 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6-iphone-6-plus-100914

Apple yeni iPhone’u için de bir kez daha ön sipariş rekoru kırdı. Geçtiğimiz hafta içinde yeni bir “geceyarısı” sipariş rekoru kırdığını açıklayan şirket bugün de sadece 24 saat içinde 4 milyondan fazla iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Apple CEO’su Tim Cook, yayınlanan açıklamada iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın her açıdan daha iyi ürünler olduğunu ve müşterilerin bunları kendileri gibi sevmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını kaydetti. Ayrıca iPhone 6 ve iPhoen 6 Plus için gelen ön siparişlerin Apple için yeni bir rekor olduğunu, önümüzdeki cuma günü en iyi iPhone’larını tüketicilere sunmak için sabırsızlandıklarını ekledi.

Yeni iPhone’lara gelen talep başlangıçta ön sipariş için ayrılan stoğu geçiyor. Apple’ın belirttiğine göre, önemli sayıda ürün cuma gününden başlayarak, eylül ayı içinde olacak şekilde müşterilere dağıtılacak, ancak birçok iPhone ön siparişinin teslimi de ekim ayında gerçekleştirilecek şekilde planlandı.

Apple ön sipariş rakamlarını her zaman açıklamıyor, ancak şirketin sadece 24 saat içinde 2 milyon, ilk haftasonunda da toplam 5 milyon iPhone 5 sattığı biliniyor. Ayrıca geçen yıl da ilk haftasonunda iPhone 5s ve 5c cihaz satışlarının toplamı 9 milyon olarak gerçekleşmişti.

İLGİLİ HABERLER