Manşetler

Apple RIM’i geride bıraktı, en büyük dördüncü cep telefonu satıcısı oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, tek bir telefon modeliyle büyük işler çıkarıyor. IDC’nin raporuna göre şirket BlackBerry’nin üreticisi RIM’i geride bırakarak dünyanın dördüncü büyük cep telefonu satıcısı olmayı başardı.

Apple geçtiğimiz çeyrekte 14.1 milyon adet iPhone satarak küresel pazarın yüzde 4.1’ini elde etti. RIM ise aynı periyotta yaklaşık 12.3 milyon adet cihaz satışı gerçekleştirdi ve küresel pazarda beşinciliğe oturdu. Sony Ericsson ise ilk beşin arasındaki yerini kaybetti. Listenin ilk üç sırasındaki üreticilerin adıysa değişmedi. Nokia 110.4 milyonluk cihaz satışıyla pazarın yüzde 32.4’ünü elinde tutuyor. Samsung 71.4 milyonluk satış ve yüzde 21’lik pazar payıyla ikinci sırayı elde ederken, LG de 28.4 milyonluk cep telefonuyla pazarın yüzde 8.3’ünü elinde tutup üçüncü sıraya yerleşiyor.

Gelen bu son haber BlackBerry’nin üreticisi için iyi sayılmaz. RIM geçtiğimiz aylarda yeni nesil işletim sistemi BlackBerry 6’yı duyurdu ve dokunmatik ekran ve QWERTY melezi cihazı Torch’u tanıttı. Buna rağmen Apple tarafından geçilmeye devam ediyor. Üstelik 2011 yılında CDMA tabanlı iPhone modelinin tanıtılmasıyla Apple’ın satış rakamlarını daha da arttırması beklenirken…

İlgili – Boy Genius Report (Basın Bülteni)

İLGİLİ HABERLER