Teknoloji

Apple Retina ekranlı MacBook Pro modellerini daha hızlı işlemcilerle güncelledi

apple-macbook-pro-retina-290714

Apple Retina ekranlı MacBook Pro serisinin en üst modelini daha hızlı işlemcilerle güncelledi. Yeni modeller içinde üç adet 13 inç ve iki adet 15 inç dizüstü bilgisayar yer alıyor ve bunların her biri Intel’in en yeni Core i5 ve i7 Haswell işlemcileriyle birlikte sunuluyor.

Giriş seviyes 13 inç model 2.4 GHz Core i5 yonga ve 4 GB bellek yerine 2.6 GHz Intel Core i5 yonga ve 8 GB bellekle birlikte geliyor. Ayrıca Apple giriş seviyesi 15 inç modelde de bellek miktarını 8 GB’den 16 GB’ye, işlemci hızını da 2.0 GHz’den 2.2 GHz’e yükseltti.

MacBook Air serisinde gidilen fiyat indiriminin aksine Apple’ın yeni Retina ekranlı MacBook Pro’ları hemen hemen aynı fiyatlardan sunuluyor. 13 inç modellerin fiyatı 3499 TL’den, 15 inç modellerin fiyatı da 5399 TL’den başlıyor. Ancak ayrık grafik işlemcili 15 inç modelin fiyatında küçük bir indirime gidilmiş ve bu model 6899 TL gibi bir fiyattan sunulmuş.

Retina ekranlı MacBook Pro’lar son olarak geçtiğimiz ekim ayında güncellenmişti. O güncellemeyle birlikte 13 inç modelin boyutları ve ağırlığı azaltılmış, bütün modellere Intel Haswell işlemciler ve Iris grafik işlemcisi eklenmişti. Ayrıca Apple 802.11ac Wi-Fi, Thunderbolt 2 portları, daha hızlı PCIe flaş depoalam birimi eklemişti. Geçtiğimiz günlerde Çin’den gelen bir sızıntı sayesinde Apple’ın MacBook Pro serisine yapacağı bu son güncellemenin işaretleri de önceden alınmıştı.

Yeni modeller OS X’in bir sonraki büyük sürümü olan OS X Yosemite’dan birkaç ay önce gelmiş oldu. Apple söz konusu sürümü geçtiğimiz hafta içinde bir milyon beta test kullanıcısına açmıştı. Ayrıca şirket şu sıralar okula dönüş kampanyası kapsamında Mac ve iPad ürünlerine çeşitli indirimler uyguluyor. Yeni MacBook Pro Retina modelleri de işte bu hareketli ortamda geldi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER