Teknoloji

Apple uygulama geliştiricileriyle birlikte RED kampanyasına yardımda bulunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apps-for-red-241114

Apple bu hafta itibarıyla iTunes App Store’un bazı önde gelen uygulama geliştiricileriyle büyük bir AIDS bağış kampanyasına başlıyor. Product RED için gerçekleştirilecek bu kampanya iki hafta sürecek. 7 Aralık tarihine kadar belirli uygulamalar veya uygulama içi satışlardan elde edilecek gelirin bir kısmı AIDS için savaşan yardım kuruluşuna bağışlanacak. Ne Apple, ne de geliştiriciler elde edilen gelirlerden kesinti yapacak.

“RED için Uygulamalar” adını taşıyan bu program dahilinde Garageband, Clear, Monument Valley, FarmVille 2, Angry Birds, Threes, Paper, Cut the Rope, FIFA 15, Rayman Fiesta Run, The Sim ve bunlara ek olarak çeşitli RED markalı içerik ve uygulama güncellemeleri bağış araçları olarak işlev görecek. RED’e sağlanan bütün gelir iş ortağı The Global Fund kuruluşuna aktarılacak; AIDS, tüberküloz ve sıtma gibi hastalıklarla mücadeleye harcanacak.

angry-birds-for-red-241114

Aslında bağış kampanyası sadece uygulamalarla sınırlı değil. Apple Dünya AIDS Günü olan 1 Eylül tarihinde perakende ve çevrim içi mağazalarında elde edilen bütün satış gelirlerinin belirli bir kısmını da bağışlayacağını açıkladı. O tarih ABD’de en büyük alışveriş günlerinden biri olan “Siber Pazartesi”ye de denk geliyor.

Apple her bir satıştan ne kadar pay ayıracağını açıklamadı, ancak bir Apple sözcüsünün USA Today gazetesinde yer alan demecine göre, 1 Aralık tarihinde satın alınacak tek bir iMac’ten bir HIV/AIDS hastasına dört ay yetecek kadar virüsle mücadele için gerekli olan ilaç sağlanabilecek. Buna ek olarak bu cuma, yani ABD’nin geleneksel alışveriş günü olan Kara Cuma gününde de Apple belirli donanımlardan satın alan ve bu yolla bağış gerçekleştiren her bir müşteriye RED iTunes hediye kartları verecek. Her bir kart için de bağışta bulunulmuş olacak.

moument-valley-for-red-241114

RED ile Apple’ın bağları çok eskiye gitse de, Apple bağış kampanyalarına çok büyük katkılarda bulunan bir şirket olarak bilinmez. Ancak Tim Cook’un yönetiminde şirket bağış faaliyetlerine biraz daha ağırlık vermeye başladı. Örneğin Cook ile kahve içmek amacıyla bir açık artırma düzenlenmiş ve buradan elde edilen gelir bir yardım kuruluşuna bağışlanmıştı. Bu arada Apple’ın söylediğine göre 2006 yılından beri RED’e yapılan katkı 75 milyon dolara yakın bir düzeye ulaştı. Bu son kampanya ile birlikte bu rakam biraz daha yukarılara çıkacaktır.

İLGİLİ HABERLER