Teknoloji

Apple yapay zekâ tabanlı yüz tanıma teknolojisi geliştiren RealFace’i satın aldı

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple realfaceApple’ın yüz tanıma teknolojisiyle giriş konusunda çalışmalar yaptığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Cupertino merkezli şirketin son hamlesi, bu haberlerde doğruluk payı olabileceğini gösteriyor. Apple RealFace satın alması ile yüz tanıma konusundaki yetenek havuzunu genişletmek için yeni bir adım attı.

İsrail merkezli bir girişim olan RealFace, derin öğrenme tabanlı yüz tanıma teknolojisi üzerine odaklı çalışmalar yapıyor. Taraflar arasındaki anlaşmanın detayları açıklanmasa da, kaynaklar Apple’ın birkaç milyon dolar karşılığında RealFace’i satın aldığını belirtiyor.

Cupertino merkezli şirket için RealFace’in teknolojik anlamda sunduğu vaatler, kaynaklara kıyasla daha etkili olmuş gibi görünüyor. Satışın ardından RealFace’in internet sitesi de kapatıldı.

Apple RealFace öncesinde de yüz tanıma teknolojisine yatırım yapmıştı

Apple daha önce de yüz tanıma teknolojisi üzerine çalışmalar yapan şirketleri satın almıştı. Ancak bu sefer işin içine doğrulama boyutunun da eklenmesi, farklı ve mantıklı bir adım gibi görünüyor. Yüz tanıma ve doğrulama sistemlerinin geliştirilmesi, Apple’a parmak izi tarayıcılarına olan bağımılıktan kurtulma imkanını sağlıyor. RealFace’in yapay zekâ teknolojisinin doğruluğu ve keskinliği konusundaki yorumlar da Apple’ı cesaretlendirmiş gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER