Manşetler

Apple birinci nesil Kinect’in arkasındaki PrimeSense şirketini satın aldığını duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, Xbox Kinect’in temelini inşa eden PrimeSense şirketini satın aldığını doğruladı. Son birkaç aydır dillendirilen bu dedikodu Apple’ın yaptığı açıklamayla birlikte gerçeğe dönüşmüş oldu.

microsoft-kinectCupertino şirketinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Apple’ın zaman zaman küçük teknoloji şirketleri satın aldığı ve genellikle bunlarla ilgili amaç veya planlar hakkında yorumda bulunulmadığını kaydetti. Benzer açıklama daha önce satın alınmış çeşitli teknoloji şirketleri için de yapılmıştı.

İsrail merkezli bir şirket olan PrimeSense’in alınması Apple’ın adının televizyon sektörüyle birlikte anıldığı bir zamanda hayli ilginç sayılır. PrimeSense teknolojisi Apple’ın çıkaracağı söylenen TV’nin uzaktan kumanda edilmesinde kullanılabilir. Bununla birlikte bazıları da Apple’ın PrimeSense teknolojisini kullanarak bir oyun konsolu da çıkarabileceğini öne sürüyor.

Microsoft, Kinect’i kendi başına geliştirmeyi tercih etmeden önce, Xbox 360’ta hareketlerle oyun kontrol etmeye olanak sağlayan bu teknoloji için PrimeSense’in hareket algılama teknolojisinden yardım almıştı.

AllThingsD’nin haberine göre Apple ve PrimeSense arasındaki satış anlaşması 360 milyon dolarlık değer taşıyor. Apple ilk kez bir İsrail şirketi satın almadı. 2012 yılının başlarında flaş bellek teknolojileri üzerine faaliyet gösteren Anobit’i satın almıştı.

İlgili >> AllThingsD

İLGİLİ HABERLER