Teknoloji

Apple fotoğraf sınıflandırmada yapay zekadan yardım alacak

apple sanal gerçeklik artırılmış gerçeklik

apple-bina-logo

Apple, uzak sunucu çiftlikleri yerine doğrudan cihaz üzerinde çalışan yapay zeka sistemleri geliştirmeye odaklanan bir girişim olan VocalIQ’yu satın aldığını duyurmuştu. Ancak Cupertino şirketinin son zamanlarda gerçekleştirdiği tek satın alma bu değil.

Apple, fotoğrafları sınıflandırmak için derin öğrenme yöntemlerinden yararlanan Perceptio adlı şirketi de satın aldı. Facebook ve benzerlerinin fotoğraf sınıflandırma işini bulutta işleme yöntemleriyle gerçekleştirdiği belirtiliyor, ancak Apple’ın kullanıcı verilerini uzak sunucularda tutmamaya hevesli olduğu için bu tarz teknolojiler üzerinde çalışan şirketleri satın alması epey mantıklı gibi görünüyor. Perceptio’nun satın alınması gelecekte Fotoğraflar uygulamasının daha akıllı hâle gelmesini sağlayabilir.

Büyük teknoloji şirketleri zaman zaman küçük şirketleri satın alıp bünyelerine katıyor, onların teknolojilerinden ve patentlerinden yararlanıyor. Geçmişte Apple’ın gerçekleştirdiği satın almaların bir süre sonra çeşitli Apple ürünlerinde ve servislerinde etkisini göstermesine yabancı değiliz. Perceptio ve VocalIQ’nun satın alınmalarında da durum böyle olacaktır.

İLGİLİ HABERLER