Teknoloji

Apple Pencil’ın yeni versiyonu silgi ve değiştirilebilir uçlarla gelebilir

apple pencil

apple pencilApple’ın 2012 yılında yapmış olduğu bir patent başvurusuna dikkat çeken AppleInsider sitesi, şirketin gelecek nesil ekran kalemi için neler planlıyor olabileceğinin işaretlerini gösteriyor.

Patente göre Apple, değiştirilebilir uçlara sahip bir Pencil’ı tanımlıyor, standart uçlardan basınç algılamalı fırça uç ya da hareket algılamalı kamera gibi donanımlar içeren özel uçlara kadar farklı seçenekler öneriliyor.

 

Apple Pencil’ı yetkilendirmede kullanılabilecek yöntemlerden biri olarak parmak izi tanımadan bile bahsediliyor ki, gizlilikle ilgili sorunların yaşanacağı pek düşünülmeyen cihaz için bu biraz tuhaf bir çözüm sayılabilir. Ancak insanların giderek gizliliğine daha fazla önem verdiği ve eşyalarını sahiplendiği bir ortamda Apple, Pencil’ın da kişiye özel bir cihaz olacağını düşünüyor olabilir.

Apple Pencil’ın yeni versiyonunda patentten bazı alıntılar görebiliriz

Patent başvurularında dile getirilen buluş ve fikirlerin son ürünlerde mutlaka kullanılması gibi bir şart bulunmuyor, özellikle Apple gibi, akla gelen her fikrin patentini almak için başvuran şirketler için bu durum daha da fazla geçerlilik kazanıyor. Ancak bir ekran kalemini geliştirmek için farklı birçok yol var ve gelecek nesil Apple Pencil’da en azından bunların bir kısmını görmemiz mümkün olabilir.

İLGİLİ HABERLER