Teknoloji

Apple Pencil gelecekte Magic Trackpad ile kullanılabilir

apple pencil

apple pencilApple, gelecekte çıkaracağı Apple Pencil ekran kalemlerinin Magic Trackpad ile de kullanılmasına olanak sağlayacak bir teknolojinin patentini almaya hak kazandı. Apple Pencil ve Magic Trackpad ikilisi sayesinde Mac kullanan tasarımcılar Wacom tablet benzeri bir harici cihaza ihtiyaç duymadan bilgisayar üzerinde çizim işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Apple’ın başvurusunu 2014 yılında gerçekleştirdiği patent Pencil’in birinci nesil modelden çok daha güçlü bir versiyonunu tanımlıyor. Havada yapılan hareketleri destekleyor; böylelikle Keynote gibi uygulamalarda slaytları değiştirmeyi, Pages’da ise sayfaları çevirmeyi sağlıyor. Aynı zamanda patent başvurusunda bu kalemin oyunlarda bir joystik gibi de kullanılabileceği belirtiliyor.

apple pencil magic trackpadTıpkı diğer patentler gibi, bu patentin de Apple tarafından gelecek ürünlerde kullanılacağına dair bir garanti yok. Ancak şimdiye kadar gördüğümüz birçok patent başvurusunu son ürünlerde öyle ya da böyle görüyoruz. Pencil’ın Magic Trackpad izleme dörtgenlerinde kullanılması fikri de çok garip görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER