Teknoloji

Apple Pay temassız ödeme alanındaki rakiplerini geride bıraktı

apple-pay-101114

Apple’ın geçtiğimiz eylül ayında duyurduğu mobil ödeme sistemi Apple Pay, ekim ayı itibarıyla devreye girer girmez ABD temassız ödeme alanının lideri olmuştu. The Wall Street Journal’da yer alan bir haber ise bu konuda daha yeni ve ikna edici veri sunuyor. ABD’de temassız ödemeyle harcanan her üç dolardan ikisinin Apple Pay aracılığıyla harcandığı belirtildi.

Apple Pay’in MasterCard, Visa ve American Express kredi kartlarını desteklemesi, şirketin ABD kredi kartı kullanıcıları arasında ulaşamadığı bir kitlenin de var olduğunu gösteriyor. Ancak bu üç şirketin pazarın büyük kısmını elinde bulundurduğu göz önüne alınınca Apple Pay’in yüksek performansı daha net anlaşılıyor.

Apple Pay’in performansına şirketin 2015 birinci çeyrek mali sonuçlarının değerlendirildiği yatırımcı toplantısında da değinen Apple CEO’su Tim Cook, mağazaların yıl sonunda Apple Pay çözümlerinden faydalanma konusunda gösterdiği isteğin kendisini olumlu anlamda “şoke ettiğini” belirtti. Cook, 2015’in Apple Pay’in yılı olacağını da sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER