Teknoloji

Apple Pay Rusya pazarına Sberbank ve Mastercard ile giriyor

apple pay rusyaApple Pay Rusya pazarına girerek uluslararası genişlemesine yeni bir halka daha ekliyor. Cupertino merkezli şirketin Rusya macerasındaki ilk iş ortakları ise Sberbank ve Mastercard oldu. Apple Pay, ilk olarak Sberbank tarafından dağıtılan Mastercard sahipleri tarafından kullanılabilecek.

Apple Pay Rusya ile faaliyet gösterdiği ülke sayısını 10’a çıkarttı

Apple Pay, 2014’te faaliyete geçmişti. Rusya’nın da listeye eklenmesiyle birlikte mobil ödeme servisinin hizmet verdiği ülke sayısı 10’a yükseldi. Söz konusu ülkeler arasında ABD, Birleşik Krallık, Çin, Avustralya ve Kanada da bulunuyor.

Samsung’un Apple Pay’e rakip olarak konumlandırdığı Samsung Pay, geçtiğimiz ay Rusya’da faaliyete geçmişti. Samsung Pay, şu an için dokuz ülkede hizmet veriyor. Google’ın mobil ödeme çözümü Android Pay ise ABD, Birleşik Krallık, Avustralya ve Singapur’da hizmet veriyor. Android Pay’in kısa süre içinde mobil web üzerinden yapılan ödemeleri desteklemesi bekleniyor. Apple Pay ise iOS 10 ve macOS Sierra ile web üzerinden yapılan ödemeleri desteklemeye başlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER