Ulaşım

Eski General Motors CEO’su Apple’ı otomobil üretmemesi konusunda uyardı

apple servisleri

apple-store-logo

Apple’ın gözünü otomotiv sektörüne çevirdiğine dair haberler geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Teknoloji devinin bu radikal hamleyi gerçekleştirme ihtimaline karşı otomotiv dünyasından ilk tepkiler duyulmaya başladı. Yaklaşık 3,5 yıl boyunca General Motors’un CEO’luğunu yürüten Dan Akerson, Apple’ı otomobil üretmemesi konusunda uyardı.

Bloomberg’e verdiği röportajda otomobil üretiminin zorluğuna dikkat çeken Akerson, sektörde çalışmayan pek çok kişinin bu zorluğu göremediğini ve yapılan işi küçümsediğini dile getirdi. Apple’ın sert bir üretim sürecine girmeden önce iyi düşünmesi gerektiğini söyleyen eski General Motors CEO’su, Apple’ın nelerle uğraşacağını bilmediğini öne sürdü. Akerson, Apple’a otomobil üretmek yerine otomobil üreticilerine araç içi elektronik aksam konusunda yardım etmesi tavsiyesini verdi. Eski General Motors CEO’su otomobil üretiminde kâr marjının çok düşük olduğunu belirtmeyi de ihmal etmedi.

Apple’ın otomobil üretip üretmeyeceğini şu an için şirket dışındaki kimse bilmiyor. Ancak Apple’a başka şirketlerin yöneticileri tarafından verilen tavsiyelerin genellikle geri teptiği ve işlerin Cupertino merkezli şirketin istediği doğrultuda gittiği teknoloji dünyasını yakından takip edenler tarafından biliniyor. Geçmişte Dell CEO’su Michael Dell, Palm CEO’su Ed Colligan ve eski Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın Apple ve Apple ürünlerinin geleceğine dair yaptığı yorumların geri tepmesi akıllara gelen ilk örnekler oluyor. Apple’ın Dan Akerson’u yanıltıp yanıltmayacağını görmek içinse uzun süre beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER