Teknoloji

Apple otomatik düzeltme hatalarını arkadaşlarınıza gösterebilir

apple otomatik düzeltmeOtomatik düzeltme hataları, internet üzerinde başkalarının talihsizlikleriyle dalga geçme konusunda en verimli kaynakları arasında yer alıyor. Bu hatalar genellikle metni yazan kişinin acele etmesi ve gönder tuşuna olması gerekenden erken basmasından kaynaklanıyor. Apple’ın yaptığı yeni bir patent başvurusu, iPhone üreticisinin yazım süreci sırasında otomatik düzeltme işlemine maruz kalan kelimeleri mesajı alan tarafa gösterebilecek bir teknoloji üstünde çalıştığını ortaya koyuyor.

Söz konusu patentte tanımlanan sistem, otomatik düzeltme tarafından değiştirilmiş kelimeleri altı çizilmiş biçimde alıcılara gösteriyor. Sistem, mesajı alan kişiye aslında yazılmak istenen kelimenin ne olduğunu doğrudan söylemiyor. Ancak otomatik düzeltilen kelimenin yerini alması muhtemel bazı seçenekler sıralanıyor. Böylelikle alıcıdan mesajın daha iyi anlaşılması amacıyla gelen soruların önüne geçme fırsatı yakalanabiliyor.

Bu tarz küçük problemler konuşmaları sonlandıracak etkiler oluşturmuyor. Ancak taraflar arasında yanlış anlaşılmaya yol açma ihtimallerinin bulunduğunu da unutmamak gerekiyor. Apple’ın otomatik düzeltme merkezli bu girişiminin teknolojinin yol açtığı hataları yine teknolojiyle kapatmaya yönelik bir hamle şeklinde nitelemek yanlış bir önerme olmayacaktır.

Apple otomatik düzeltme özelliği için iOS sesli dikte özelliğinde faydalandığı alt çizme sistemini tercih etmişe benziyor. Söz konusu özellikte sistem doğruluğundan emin olmadığı kelimelerin altına mavi bir çizgi çekiyor. Geliştirilen yeni özelliğin iOS’e giriş yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor. Bu soruya kısa vadede cevap almak için Apple’ın iOS 10’u tanıtacağı WWDC’yi beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER