Teknoloji

Apple OS X Yosemite herkese açık beta programını yarın açıyor

apple-os-x-yosemite-230714

Apple genellikle mükemmellik takıntılı çalışanlarıyla bilinir. Şirket tanıtım toplantılarında piyasaya çıkmaya hazır cihazlarını gösterir, geliştiricilerin gelecek iOS sürümleriyle ilgili ekran görüntülerini önceden paylaşmasına pek izin verilmez. Anlayacağınız, Apple öyle önceden bakış atmalara pek fazla izin veren bir şirket değildir. Ancak bu durum geçtiğimiz aylarda değişiklik gösterdi.

OS X için açılan herkese açık ön izleme programı sayesinde kullanıcılar Apple’ın gelecek masaüstü işletim sistemi sürümlerini önceden test etme fırsatına sahip olacaktı. Herkese açık beta test programının ilk ürünü OS X Yosemite oluyor. Sonbaharda çıkacak olan Yosemite yarından itibaren beta test programının katılımcılarına açılacak.

Apple’ın söylediğine göre kullanıcılar yarın akşam saat 8’den itibaren OS X Yosemite’ın herkese açık beta sürümünü indirmeye başlayacak. Eğer daha önce programa kaydoldunuz ise, herhangi bir şey yapmanıza gerek yok; işletim sistemi indirmeye hazır hâle geldiğinde size e-posta üzerinden bildirim yapılacak.

Henüz beta programına katılmak için başvuru yapmadıysanız acele edin, çünkü Apple’ın sadece bir milyon kişilik kontenjanı var ve bu çabucak dolabilir.

İLGİLİ HABERLER