Teknoloji

Apple OS X Mavericks 10.9.2 ile FaceTime Ses desteği getirecek

OS X 10.9.1 Mavericks’in yayınlanmasının hemen ardından Apple, OS X 10.9.2’nin test amacıyla geliştiricilere gönderimi başladı. Yeni sürüm hata düzeltmeleri ve ufak tefek eklentilerin yanı sıra, FaceTime Ses desteğini de içerecek.

facetime-211213FaceTime Ses ilk olarak geçtiğimiz haziran ayında, iOS 7 yenilikleri arasında duyurulan FaceTime Ses sayesinde kullanıcılar FaceTime üzerinden görüntülü görüşme yerine sadece sesli görüşme gerçekleştirme imkanına kavuşmuştu. Normal bir telefon görüşmesi tadındaki bu iletişim yöntemi için telefon numarası veya Apple kimliği kullanmak yeterli oluyor.

OS X 10.9.2 beta sürümünü kullanan 9to5Mac sitesinin aktardığına göre FaceTime Ses işlevi Mesajlar ve FaceTime uygulamalarına entegre ediliyor.

Mesajlar uygulamasıyla yazılı, FaceTime ile de sesli ve görüntülü görüşme imkanı sunan Apple böylelikle kullanıcılarına Skype’ın rakibi olabilecek servisler sunmuş oluyor. Tabii ki, Apple’ın uygulamaları sadece kendi ekosisteminde çalışırken, Skype’ı diğer platformlardaki cihazlarla haberleşmede de kullanmak mümkün oluyor.

Bu arada OS X 10.9.2 beta sürümü Mail uygulamasına da çeşitli iyileştirmeler getiriyor. OS X 10.9.2’nin ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. Ancak beta sürümünün ortalıkta dolaşmaya başlaması, nihai sürümün çok da geç kalmayacağını gösteriyor.

İlgili >> 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER