Teknoloji

Apple’ın yeni masaüstü işletim sistemi OS X El Capitan 30 Eylülde yayınlanıyor

os-x-el-capitan-110915

Apple, geçtiğimiz haziran ayında düzenlediği WWDC 2015’te tanıttığı en yeni masaüstü işletim sistemi OS X El Capitan’ı 30 Eylülde yayınlayacağını açıkladı. OS X Yosemite ile gelen yenilikler ve işletim sisteminin tasarımı üzerine inşa edilen OS X El Capitan; pencere yönetimi, yerleşik uygulamalar, Spotlight araması, PDF’leri açma, e-postalara erişim gibi alanlardaki performansı artırarak Mac deneyimini daha rafine hâle getiriyor.

Apple’ın yazılımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi, insanların Mac’lerini kullanmaya bayıldığını, OS X’in gücünün ve kullanım kolaylığının bunda büyük bir rol oynadığını belirtti. OS X El Capitan’ın Mac deneyimini rafine ettiğini bir kez daha hatırlatan Federighi, küçük yollarla büyük farkların yaratıldığını ve performansın arttığını dile getirdi.

Apple’a göre, OS X El Capitan, Mac’te yerleşik olarak bulunan uygulamaların daha da iyi çalışmasını sağlayacak. Safari, Mail ve Fotoğraflar uygulamalarının her birinde kullanıcı deneyimini iyileştirecekler yenilikler kullanıcılara ulaştırılacak.

OS X El Capitan, 30 Eylülden itibaren Mac App Store’dan ücretsiz olarak indirilebilecek. OS X El Capitan, 2009 ve daha sonrasında üretilen Mac modellerine ek olarak, 2007 ve 2008’de üretilen bazı modellere de yüklenebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER