Teknoloji

Apple gelecek OS X güncellemelerini herkesin test etmesine kapı açıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple birdenbire masaüstü işletim sistemi için daha açık bir yaklaşım sergilemeye başladı. Şirket yıllar sonra ilk kez sıradan tüketicileri gelecek OS X yazılım güncellemelerini herkese dağıtılmadan önce test etmeye çağırıyor.

apple-os-x-beta-seed-program-230414

OS X Beta Seed Program olarak adlandırılan bu test programı sayesinde herkes OS X’in beta sürümlerini test edebilecek ve OS X’i daha iyi hâle getirmede yardımcı olacak kaliteli ve kullanışlı geri bildirimler sunabilecek. Apple son yıllarda FaceTime ve Safari gibi uygulamalar için beta testleri sunmuştu, ancak 2000 yılından beri herkese açık bir OS X beta programı sunulmuyordu. Üstelik o zamanlar katılım için 29.95 dolarlık bir ücret alıyordu.

Ancak bu sefer beta programına katılım ücretsiz ve herkese açık. Sadece 18 yaşından büyük olmak ve bir Apple kimliği barındırmak yeterli oluyor.

Katılım için epey ciddi şekilde hazırlanmış gizlilik anlaşmasını imzalamanız gerekiyor. Bu sözleşmeyle birlikte yeni özellikler hakkında detayları önceden paylaşmanızın önüne geçiliyor. Apple henüz yayınlanmamış Apple sürümlerine ait bilgilerin bloglarda, Twitter’da veya halka açık diğer mecralarda yayınlanamayacağını, ekran görüntülerinin paylaşılamayacağını açık şekilde belirterek uyarıyor. Ayrıca henüz yayınlanmamış Apple yazılımıyla ilgili tartışmaların veya gösterimlerin OS X Beta Seed Programı içinde olmayanlarla yapılmaması uyarısında bulunuyor.

Şartları kabul ettikten sonra bilgisayara indirilen küçük bir araç ile Mac App Store’a bu Mac’in yayın öncesi sürümleri almaya yetkili olduğu haber veriliyor. Feedback Assitant (Geri Bildirim Asistanı) olarak adlandırılan bir araç sayesinde de test edilen özellikler hakkındaki düşünceler veya karşılaşılan hatalar Apple’a gönderiliyor. Apple, kullanıcıların herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmalarını engellemek adına beta güncellemelerini indirmeden önce yedekleme yapmaları noktasında da uyarıda bulunuyor.

Beta Seed Program içinde yer alan kullanıcıların OS X’in haziran ayındaki WWDC’de tanıtılması beklenen yeni OS X sürümüne erişip erişmeyeceği bilinmiyor. Ancak bu programın sadece ara güncellemeler için açılmış olmasını beklememek gerekiyor.

İlgili >> Apple

İLGİLİ HABERLER