Teknoloji

Apple OS X 10.9.2 güncellemesiyle SSL açığını kapattı

Apple OS X 10.9.2 güncellemesini yayınladı ve bu ayın başında geliştiriciler tarafından keşfedilmiş olan önemli bir güvenlik açığını kapatmış oldu. Aynı zamanda diğer sistem özellikleri için de çeşitli iyileştirmeler sundu.

apple-os-x-mavericks-070913

Mavericks’in çalıştığı Mac bilgisayarlar için sunulan bu güncelleme korsanların kullanıcı adı ve şifreyle erişim sağlanan şifrelenmiş veri trafiğine erişmesine imkan tanıyan ciddi SSL güvenlik açığını kapatıyor.

SSL hatası sadece Mac bilgisayarlarda değil, iPhone ve iPad’lerde de görülmüştü, üstelik bu hatanın iOS 6’nın kullanıldığı zamanlardan beri iOS cihazlarında bulunduğu ortaya çıktı. Apple geçen hafta sunduğu iOS 7 güncellemesiyle birlikte mobil cihazlar tarafında da açığı kapatmıştı.

Güncelleme güvenlik tarafında iyileştirmeler sunmasının yanı sıra sesli FaceTime ile arayabilme ve aranabilme özelliğini ekleme, bu aramalar için bekletme özelliğini kullanma gibi önemli bir haberleşme yeniliğini getiriyor. Bu sayede Apple cihaz sahipleri kendi aralarında Skype’a ihtiyaç duymadan sesli veya görüntülü görüşmeleri rahatlıkla yapabilecek.

os-x-10-9-2-guncelleme-260214

Tek tek gönderenlerden gelen iMessage’lar engelleyebilme, Mail’deki okunmamış ileti sayısının doğruluğunu artırma, yine Mail’in bazı sağlayıcılardan yeni ileti almasını engelleyen sorunun çözümü, Safari’deki Otomatik Doldur özelliğinin uyumluluğunun artırılması, bazı Mac’lerde ses bozulmasına neden olan sorunun çözümü gibi iyileştirmeler de OS X 10.9.2 güncellemesiyle geliyor.

OS X 10.9.2, Apple’ın Ekim 2013’te yayınladığı OS X Mavericks işletim sistemi için yayınladığı ikinci büyük güncelleme özelliğini taşıyor. Güncellemeyi Mac App Store altında bulunan Güncellemeler sekmesi içinde görebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER