Eğlence

Apple öneri sistemini geliştirmek için video keşif şirketi Matcha.tv’yi satın aldı

Son zamanlarda küçük şirketlere özel bir ilgi gösteren Apple, satın almalarına devam ediyor. Cupertino merkezli teknoloji devi son olarak içerik öneri ve video keşif şirketi Matcha.tv’yi bünyesine kattı. VentureBeat’in haberine göre, bu satın alma işlemi için Apple’ın kasasından 1 ila 1.5 milyon dolar arasında bir rakam çıktı.

apple-tv-1080p-00011

Mayıs ayında kapanan Matcha.tv bir içerik tavsiye sitesi ve kullanıcılara kişisel tercihlerine göre filmler ve TV programları bulmalarında yardım eden bir mobil uygulama olarak hizmet vermekteydi. En popüler olduğu dönemde eğlence kategorisindeki ilk 15 uygulama arasına giren Matcha.tv, kullanıcılarına kablo TV’nin yanı sıra Netflix, Hulu, iTunes ve Amazon gibi servisler için de izleme önerileri sunmaktaydı. Sosyal medya entegrasyonu sayesinde kullanıcıların arkadaşlarının neler izlediğinden de haberdar olmalarını sağlayan Matcha.tv, oldukça havalı bir servis görüntüsündeydi.

Apple, alışılageldiği gibi, Matcha.tv’yi satın alma gerekçesiyle ilgili olarak bilgi vermekten kaçındı ve sadece şirketin zaman zaman küçük teknoloji şirketlerini satın aldığını belirtmekle yetindi. AllThingsD’ye yaptığı açıklamayla anlaşmayı doğrulayan Apple’ın CEO’su Tim Cook’un TV pazarına ilişkin yorumları göz önüne alınınca bu satın alma işlemi biraz daha anlam kazanıyor. Fiyat çok yüksek olmasa da, Matcha.tv’nin Apple’ın televizyonla ilgili gelecek planlarına önemli bir katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Apple 2012 yılının şubat ayında benzer bir satın alma işlemini iTunes için gerçekleştirmiş ve App Store içinde keşif ve arama yapan Chomp uygulamasını satın almıştı. Chomp CEO’su Keighran iTunes’un pazarlama ekibine katılırken, CTO’su Edwards da kıdemli bir iTunes mühendisi olmuştu. Matcha.tv’nin satın alınmasının ardından da bu tarz yerleştirmelerin görülmesi ihtimaller arasında sayılıyor.

İlgili >> VentureBeat, AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER