Teknoloji

Apple’ın giyilebilir aksesuarlar üzerinde çalışması için Nike’ın tasarım direktörü Ben Shaffer’i işe aldığı söyleniyor

Apple’ın giyilebilir cihazlara yönelik yoğun ilgisi artık bir sır olmaktan çıkarken, ”iWatch” olarak anılan akıllı saatin yakın gelecekte tanıtılması pek çok kişinin ortak beklentisi haline dönüşmüş durumda. Bu yöndeki çalışmalarını sürdüren şirketin son olarak da giyilebilir cihazlar konusunda pazarın en yetkin isimlerinden birini bünyesine kattığı söyleniyor.

ben-shaffer-300913

9to5Mac’te yer alan habere göre, Apple Nike’ın ”Innovation Kitchen” isimli stüdyosunun direktörü olan Ben Shaffer’i transfer etti. 2011 yılından bu yana Nike’ta çalışan Shaffer, Innovation Kitchen ile birlikte büyük popülarite yakalayan fitness takip bilekliği Fuelband’i ve sıradışı koşu ayakkabısı Flyknit’i geliştirmişti. Shaffer’in çalışmalarının sonucunda Nike, Fast Company dergisi tarafından ”2013’ün en yenilikçi şirketi” seçilmişti.

9to5Mac’e göre, Shaffer Fuelband’den elde ettiği deneyimi Apple’ın gelecekteki giyilebilir cihazına fitness takip özellikleri eklemek için kullanacak. Shaffer’in şirketteki rolünün ne olacağına dair resmi bir açıklama gelmezken, Apple’ın iWatch’u 2014’ten önce tanıtması beklenmiyor. Cupertino merkezli şirket bir süre önce de eski bir Nike çalışanı olan Jay Blahnik’i iWatch projesi için transfer etmişti.

İlgili >> 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER