Teknoloji

Apple News herkesin içerik yayınlamasına izin veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

apple news

Apple şimdiye kadar News uygulamasıyla ilgili olarak epey korumacı davranmış, hatta ne kadar okuyucunun bu uygulamadan yararlandığı noktasında yayıncılarla bile bilgi paylaşmamıştı. Ancak Apple’ın bu politikasını tamamen değiştirdiğini ve platformu herkesin erişimine açtığını görüyoruz.

Yayın protokolünde yapılan değişiklikle birlikte Apple herhangi bir yayıncının News uygulamasına içerik göndermesine izin verecek, böylelikle Apple News her içeriğin bulunabileceği bir okuma servisine dönüşecek, tıpkı Flipboard veya Facebook’un önümüzdeki haftalarda herkesin kullanımına açmaya hazırlandığı Instant Articles gibi. Videolu içeriklerden blog gönderilerine kadar her şey Apple Haberler uygulamasına eklenebilecek.

Tüm bu yeni imkanlar web tabanlı yeni bir düzenleme portalıyla birlikte sunulacak. Apple bu yeni hamlesiyle daha küçük boyutlu medya organlarını ve bağımsız yayıncıları da kucaklayacak. Şirket böylelikle başlangıçtaki hedefi olan iş ortakları ve büyük yayıncılar için Apple News’in ev sahipliği yapmasının ötesine geçmiş olacak.

News Format olarak adlandırılan bu yeni portal kullanıcıların bir kere içerik oluşturarak bunu tüm iOS cihazlarında yayınlamasına izin verecek. Ayrıca mevcut içerik yönetim çözümlerine de bağlantılar içerecek. Ne var ki, Apple bu çözümlerin adlarını tam olarak vermiyor.

news publisher

Bu, News Publisher özelliğinin kapsamının daha da genişlemesi anlamına gelmiyor. News Publisher, News uygulaması çıktığından beri mevcut ve beta olarak faaliyetini sürdürüyor. Ancak Apple daha en başından iş ortaklarının dışında herhangi bir yayıncıyı kabul etmedi. Bununla birlikte News Publisher’a yayıncılar için yeni bir istatistik paneli ekleniyor. Böylelikle yayıncılar içerikleriyle ilgili olarak, Apple’ın daha önce sergilemekten uzak durduğu tekil kullanıcı, toplam görüntüleme, paylaşımlar, beğeniler ve ortalama okuma süresi gibi bilgilere erişme şansı yakalayacak.

Bu yeni gelişme tam da Apple’ın Haberler içinde yayıncılara daha doğal görünecek, makale şeklinde yeni reklam gösterim şekli sunmaya başlayacağı haberinin çıkışıyla aynı zamanda gerçekleşti.

İLGİLİ HABERLER