EğlenceManşetler

Apple yeni müzik dinleme servisi Apple Music’i tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-music-080615

Apple da en sonunda müzik dinleme servisleri rekabetine dahil oluyor. WWDC 2015 açılış konuşmasında duyurulan Apple Music ile şirket iPod ve iTunes ile dijital müzik alanında yaptığı çığır açıcı hamlelere bir yenisini ekliyor. Aslında Apple Music’in çığır açıcı bir servis olmaktan çok rekabeti yakalama amaçlı çıkan bir servis olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak Apple’ın aradan sıyrılmak için eklediği çeşitli özellikler de mevcut.

Servis şarkı indirmelerini, radyo dinlemeyi ve internetten müzik dinleme işlevini tek bir uygulamada birleştiriyor. Diğer dijital servisler gibi zevklerinizi öğreniyor ve buna göre farklı şarkılar tavsiye ediyor.

Apple Music’in güçlü yanlarından bir tanesi ücretsiz radyo istasyonları olabilir. Apple iTunes Radio’yu yeniden tasarladı, ayrıca Dr. Dre, Will I Am, Pharrell ve Drake gibi büyük sanatçıları DJ olarak görevlendirdi. Ayrıca BBC’den Zane Lowe da istasyonların oluşturulmasında deneyimleriyle yardımcı oldu. Aslında Apple’ın yenilenen müzik servisinin arkasındaki isim olan Jimmy Iovine’in Kanye West ve Beyoncé’yi de bağlamaya çalıştığı, ancak bunları Jay Z ve yüksek profilli müzisyen iş ortakları tarafından kurulan Tidal’a kaptırdığı söyleniyor.

İlk Apple Music istasyonu BeatsOne adını taşıyor, 100 ülkede dinlenebilecek. Bu radyo istasyonunda Zane Lowe, Ebro Darden ve Julie Adenuga’nın katkılarını görüyoruz.

Apple Music 30 Haziran tarihinde, iOS 8.4 güncellemesiyle birlikte 100 ülkede faaliyete geçecek; iOS cihazları, Mac bilgisayarları ve Windows PC’lerden erişilebilir olacak. Sonbaharda da Android cihazlarına ve Apple TV’ye gelecek. Apple Music Apple’ın Google’ın mobil platformuna giren ilk servisi olmasıyla da tarihe geçecek.

Bu arada Apple’ın Türkiye web sitesinde Apple Music’in faaliyete geçiş zamanıyla ilgili olarak “çok yakında” ibaresi kullanılıyor. Bu durum Apple Music’in 30 Haziranda Türkiye’de faaliyete geçip geçmeyeceği noktasında soru işaretleri oluşturabilir.

İLGİLİ HABERLER