Eğlence

Öğrenciler Apple Music’e indirimli fiyattan abone olabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple music ogrenci indirimiApple’ın çevrim içi müzik servisi Apple Music’te yakında önemli görsel değişiklikler yapabileceği belirtiliyor. Cupertino merkezli şirket, Apple Music’i daha çekici hâle getirme konusunda sadece tasarım değişikliğiyle yetinmeyeceğini ise şimdiden gösteriyor.

İlk etapta yedi ülkede öğrencilere özel bir abonelik planının duyurusunu yapan Apple, öğrencilerin çevrim içi müzik servisinin tüm imkanlarından yüzde 50 daha ucuza faydalanmasını mümkün kılıyor. Kullanıcıların yeni abonelik paketinden faydalanabilmeleri için üniversite seviyesinde eğitim gördüklerini kanıtlamaları gerekiyor.

Apple Music öğrenci indirimi ilk olarak ABD, Almanya, Avustralya, Birleşik Krallık, Danimarka, İrlanda ve Yeni Zelanda’da hayata geçti. ABD’de 9.99 dolar olan abonelik bedeli öğrenciler için 4.99 dolara indi. Öğrenciler Apple Music’in indiriminden dört yıl boyunca faydalanabilecek. Spotify da benzer bir indirimi sunsa da, süreyi 1 yıl ile sınırlı tutuyor.

Spotify çevrim içi müzik pazarında liderliği elinde bulundursa da, Apple Music rakibini geride bırakmak için oldukça agresif bir çaba sergiliyor. Spotify aile planında iki kişi için 14,99 TL ödemek gerekirken, Apple’ın aile planında aynı paraya altı kişilik bir kullanıcı grubu müzik keyfi yaşayabiliyor. Donanım kanadında öğrencilere yönelik çeşitli indirimler sunan Apple’ın bu indirimleri servislere taşıma konusunda neden bu kadar geciktiği ise bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER