Eğlence

Apple Music, iTunes filmleri ve iBooks Çin’e geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-music-tasarim-090615

Çin’in Apple için en önemli pazarlardan biri olduğu teknoloji dünyasını ve küresel şirketleri yakından izleyen pek çok kişinin aşina olduğu bir durum. Apple, Çin’de sunduğu eğlence servislerinin sayısını artırarak ürünlerine yönelik artan talepten farklı bir düzlemde faydalanmayı amaçlıyor.

Şirket, bu amaç doğrultusunda Apple Music, iTunes filmleri ve iBooks’u Çin’e getirdi. Her üç serviste de hem uluslararası hem de Çin’e ait lokal içeriklere ulaşılabilecek.

Apple’ın internet yazılımı ve servislerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue, Çin’deki müşterilerinin App Store’u sevdiklerini ve ülkeyi dünyadaki en büyük pazara dönüştürdüklerini belirtti. Cue, bu ilginin sonucunda yerel bir ekip tarafından özenle oluşturulmuş kitap, film ve müzik içeriklerini Çin’de yayınlamaktan ötürü mutluluk duyduklarının altını çizdi.

Çin’de Apple Music abonesi olmak için aylık 10 yuan (4,57 TL) ödemek gerekecek. iTunes filmlerini HD formatında kiralamak için 5 yuan (2,28 TL), HD formatında satın almak içinse 18 yuan (8,5 TL) ödenecek. iBooks’taki kitaplar ise 0.5 yuan gibi düşük bir seviyeden başlayan fiyatlar karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER