Eğlence

Apple Music iOS 9’da ses kalitesini kontrol imkanı verecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

app-store-muzik-ios-8-4-080715

Apple’ın çevrim içi müzik servisi Apple Music’i hazırlarken aldığı en ilginç kararlardan birisi de, kullanıcılara dinledikleri şarkıların ses kalitelerini seçme şansı sunmaması olmuştu. Apple Başkan Yardımcısı Eddy Cue, ses kalitesinin Wi-Fi veya hücresel bağlantıya göre değişeceğini belirtmiş; ortalama bir Wi-Fi bağlantısında Apple Music’in 256 kbps ses kalitesi sunacağını ifade etmişti. Mobil ağlarda ise çalan şarkıların ses kalitesi aşağıya çekiliyor. Şu an için bu durumu değiştirmenin bir yolu olmasa da, iOS 9 ile işler değişecek gibi gözüküyor.

iOS 9’un üçüncü beta sürümü, Müzik ayarlarına hücresel bağlantıyla da, sinyal gücü nasıl olursa olsun, yüksek kaliteli müzik dinlemeyi mümkün kılan bir seçenek yerleştiriyor. Apple, bu seçeneğin hemen altında özelliği aktif hâle getirmenin “Daha fazla hücresel veri tüketimine veya şarkıların daha geç çalmaya başlamasına yol açabileceği” uyarısını yapmayı da ihmal etmiyor. Uyarıda şarkıların çalınması esnasında yaşanabilecek duraksamalardan bahsedilmemesi, Apple Music’in şarkıları çalmaya başlamadan önce ön belleğe alma işlemi gerçekleştireceğini gösteriyor.

Apple, iOS 9’un herkese açık beta sürümünü temmuz ayı içinde yayınlaması bekleniyor. Böylelikle söz konusu özelliği, Apple Music’in deneme süresinde test etmek mümkün hâle gelecek. Testler sırasında gelen geri bildirimler doğrultusunda hücresel bağlantıda yüksek kaliteli müziğin geri çekilebileceğini de unutmamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER