Eğlence

Pharrell Williams, Drake ve Elton John Apple’ın yeni radyosu Beats 1’da DJ’lik yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-music-nedir-090615

Apple’ın yeni çevrim içi müzik servisi Apple Music, 30 Haziran itibarıyla yayın hayatına başlayacak. Servisin 8 Haziranda gerçekleşen duyurusunun ardından Apple Music ile ilgili haberler genellikle telif ücreti ekseninde gündeme gelmişti. Ancak Taylor Swift’in yaptığı çıkış ve Apple’ın telif ücreti ödemesi konusunda karar değiştirmesiyle birlikte, Apple Music’in farklı yönleriyle konuşulmasının da önü açılmış oldu.

Canlı radyo istasyonu Beats 1, Apple Music’in en dikkat çekici parçalarından birini oluşturuyor. Radyo, Apple Music’e entegre edilse de, radyoyu dinlemek için herhangi bir abonelik gerekmeyecek. BBC’den Apple’a transfer olan Zane Lowe’ın liderliğinde ilerleyecek olan Beats 1’da müzik dünyasının ünlü isimleri de DJ olarak boy gösterecek.

The New York Times’ın haberine göre; Pharrell Williams, Drake ve Elton John, kendi programlarıyla Beats 1 dinleyicilerinin karşısına çıkacaklar. Sir unvanlı Elton John’ın programının ”Elton John’s Rocket Hour” (Elton John’ın Roket Saati) adını taşıyacağı ve ünlü müzisyenin programında eski ve yeni şarkılara bir arada yer vereceği belirtildi. Elton John’ın programına isim seçerken ünlü şarkısı ”Rocket Man”e bir gönderme yaptığını söylemek hiç yanlış olmayacaktır.

Pharrell Williams ve Drake’in programlarında ne tür şarkılar çalacağı ise henüz bilinmiyor. Drake Apple Music’in tanıtımında sahneye çıkarak servise desteğini göstermiş, Pharrell Williams ise Apple Music’in ilk özel şarkısını hazırlamıştı.

Ünlü müzisyenlerin boy göstereceği Beats 1’ın kaptanı Zane Lowe da hazırlıklarını sürdürüyor. BBC’de görev yaparken ünlü müzisyenlerle yaptığı röportajlarla özel bir şöhret edinen Lowe, Beats 1’da da canlı ve banttan röportajlarla müzisyenleri terletecek. Zane Lowe’un Beats 1’daki ilk konuğu ise ünlü rap yıldızı Eminem olacak.

İLGİLİ HABERLER