Eğlence

Apple Music Android uygulamasına SD kart desteği eklendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple music android

Apple Android’in güçlü olduğu alanları kullanmaktan çekinmiyor. Şirket, henüz Türkiye’de kullanımda olmayan Apple Music’in Android uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı. Güncellemeyle birlikte indirilmiş olan şarkılar SD kartlar veya günümüzün birçok Android telefonunda bulunduğu hâliyle microSD kartlarda depolanabilecek.

Bu değişiklik Android telefonlarından Apple Music’i kullananlara şarkılarını internete bağlı değilken bile dinleme fırsatı verecek, ayrıca iPhone veya iPad sahiplerine göre potansiyel olarak daha fazla şarkı saklama imkanı sunacak. En son çıkan Android telefonlarında microSD kart desteği epey fazla. Halbuki iOS tarafından en yüksek depolama alanlı modellerin 128 GB’de sınırlı kaldığını görüyoruz.

Ayrıca gelen son güncelleme Beats 1 radyosu için tam program listesi, müziklerde besteci veya albümlere göre gezinti yapmak imkanı gibi yenilikler de getiriyor. Özellikle ikinci yenilik klasik müzik veya film müziklerini sevenlerin oldukça hoşuna gidecektir.

Apple Music Android uygulaması hâlâ beta

Apple Music Android uygulaması geçtiğimiz kasım ayında, iPhone ve iPad için çıktıktan birkaç ay sonra yayınlanmıştı. Uygulama hâlâ beta etiketi taşımaya devam ediyor. SD kart desteği gibi donanım odaklı özelliklerin ötesinde Apple, uygulamanın Android tasarım standartlarına uyumu noktasında da düzgün iş çıkarmışa benziyor. Tabii ki, Android kullanıcılarının Apple’dan başka beklentileri var, onların başında da Chromecast desteği geliyor. Apple’ın bu rakip cihaz için destek sunup sunmayacağını gelecek güncellemelerde göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER