Eğlence

Apple Music Android uygulaması 10 milyon indirme sayısına ulaştı

apple music android

apple music androidApple, çevrim içi müzik platformu Apple Music’in alanında zirveye yerleşmesi için Android’deki kullanıcıları yakalaması gerektiğinin farkına çabuk varmıştı. Apple Music Android uygulaması, geçtiğimiz yılın kasım ayında yayınlanmıştı. İlk etapta yaklaşık 9 ay “beta” etiketiyle faaliyet gösteren uygulama, kısa bir süre önce beta sürecini tamamlamıştı.

Apple, Android kullanıcılarını yakalamak için yaptığı çalışmaların meyvesini de yavaş yavaş topluyor gibi gözüküyor. Apple Music’in Android’deki abone sayısı 5-10 milyon bandından 10-20 milyon bandına yerleşti. Bu konuda açıklanan kesin bir rakam bulunmuyor. Ancak uygulamanın Google Play Store’daki sayfasında indirme sayısının 10 milyona ulaştığı bilgisi açık biçimde veriliyor.

Apple Music Android uygulaması da abonelik gerektiriyor

Uygulamayı indirmek ücretsiz olsa da, Android kullanıcıların servise abone olması gerektiği gerçeği değişmiyor. Apple Music’in aylık 9,99 TL olan abonelik ücretinde servisin faaliyete geçişinden bu yana bir değişiklik yapılmadı. 14,99 TL karşılığında abone olunan aile paketi ise altı kişiye kadar ailelerin Apple Music imkanlarından faydalanmasını sağlıyor.

Şirket, Apple Music aboneliği için hediye kartları da sunmaya başladı. Söz konusu kartlar henüz tüm dünyada satışa çıkmış değil. Ancak ABD’de fiziksel Apple mağazalarından ve çevrim içi ortamda eBay üzerinden satın alınabilen kartlarla kullanıcılar 3 ve 12 aylık aboneliklerde tasarruf yapabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER