EğlenceManşetler

Apple Music Android uygulaması beta sürecinden çıktı

apple music android

apple music androidAylardır üstünde düzenleme ve iyileştirme çalışmaları yapılan Apple Music Android uygulaması nihayet herkese açık beta sürecinden çıktı. Haziran 2015’te faaliyete geçen ve bu yılın başlarında Türkiye’de de kullanıma sunulan Apple Music, geçen yılın kasım ayında Android kullanıcılarına da hizmet vermeye başlamıştı.

Uygulama, Android platformunda yer almaya başladığı ilk günden beri beta etiketi taşıyordu. Apple geçen zaman zarfında uygulamaya Android’e has bazı özellikler ekledi, bununla birlikte onu iOS ve masaüstündeki muadilleriyle aynı seviyeye getirmeye çalıştı. Son güncellemeyle birlikte ekolayzır ayarları da eklendi. Apple en sonunda en yüksek profilli Android uygulamasından “işlem devam ediyor” durum etiketini kaldırmış oldu.

Apple’ın ve Google’ın mobil işletim sistemleri arasındaki farklardan dolayı, Apple Music Android uygulamasının bazı kendine has özellikleri var. Bunların arasında çalma işlemleri için özel bir ana ekran görsel bileşeni ve Android cihazına takılmış bir SD karta çevrim dışı dinlemeler için şarkıları indirmek de bulunuyor. Apple bu şekilde Android kullanıcılarını iOS’in sıkı duvarlarla örülmüş ekosisteminin izin vermediği özelliklerle kendisine çekmek istiyor.

İnternet üzerinden müzik dinleme pazarı bir hayli çetin rekabete sahne oluyor. Apple’ın karşısında Spotify, Tidal, Google Play Müzik gibi güçlü rakipler var ve bunlar hem Android hem de iOS’te hizmet veriyor. Böyle bir ortamda Apple Music’in sadece iOS ile sınırlı kalması doğru ve mantıklı bir hareket olmazdı. Apple da bunu biliyordu ki, daha en baştan Apple Music’in Android’de de bulunacağını belirtmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Music İncelemesi

İLGİLİ HABERLER