Eğlence

Apple Music abone sayısı 13 milyona ulaştı

apple music

apple music abone sayısıApple Music, CEO Tim Cook’un finans raporu konulu telekonferans görüşmesinde açıkladığına göre, Apple Music abone sayısı 13 milyonu geride bıraktı. İnternet üzerinden müzik dinleme servisinin abone sayısının 11 milyona eriştiği geçtiğimiz şubat ayında açıklanmıştı. Bu demek oluyor ki, geride kalan iki ayda 2 milyon civarında yeni Apple Music abonesi kazanılmış.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple servisleri Mac satışlarından daha fazla gelir getiriyor

10 aylık servis güçlü bir şekilde büyümesini sürdürüyor ve sektörün lideri konumundaki ve neredeyse sekiz yıldır faaliyette olan Spotify’ı büyüme hızı bakımından yakalamayı başarıyor. Ancak 1 milyar aktif iOS cihazının bulunduğunu dikkate alan müzik endüstrisindeki birçok çevre, Apple’ın şimdiden çok daha fazla aboneye ulaşmasını bekliyordu. Servis Future, The 1975, Drake gibi sanatçıların Apple Music’e özel içerikleri ve albüm lansmanlarıyla fark yaratıyor. Bunun yanı sıra iTunes ile derin entegrasyonu da önemli avantajlarından bir tanesi olarak öne çıkıyor.

Apple Music için bir yıla yaklaşan zaman boyunca önemli bir güncelleme getirilmedi, gelen güncellemeler daha çok hata düzeltmeleriyle sınırlı kaldı. Ancak Apple’ın büyük iOS güncellemelerinin uygulama ve servislerde de önemli yenilikler getirdiğini işaret kabul edersek, haziran ayındaki WWDC’de Apple Music için de önemli yenilikler duyabiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Music İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER