EğlenceManşetler

Apple Music 11 milyondan fazla aboneye sahip

apple music

apple music

John Gruber’in “The Talk Show” isimli podcast’ine konuk olan Apple’ın başkan yardımcıları Eddy Cue ve Craig Federighi, şirketin ürünlerine ve izlediği yola dair çeşitli bilgiler paylaştı.

Cue, Apple Music abone sayısının 11 milyonu geçtiğini açıkladı. Geçtiğimiz ay The Financial Times’ta yer alan bir haberde, Apple’ın çevrim içi müzik servisinin 10 milyondan fazla kişiye ulaştığı belirtilmişti. Cupertino merkezli şirket, geçtiğimiz ay finansal sonuçlarını duyururken aktif Apple cihaz sayısını 1 milyar olarak açıklamıştı. Cue, podcast’te iCloud abone sayısının ise 782 milyon olduğunu belirtti. Birden fazla Apple markalı cihaza sahip olanların fazlalığı düşünülünce aradaki farka şaşırmamak gerekiyor. Cue, her hafta iCloud’a milyarlarca fotoğraf yüklendiğini dile getirmeyi de ihmal etmedi.

Gruber, programda Eddy Cue ve Craig Federighi’ye yakında dördüncü nesil Apple TV’ye Siri sesli dikte özelliğini getirecek tvOS 9.2 güncellemesine dair görüşlerini sordu. Cue, Siri sesli dikte özelliğini çıkışından itibaren yeni Apple TV’de sunmayı istediklerinin altını çizdi.

Apple CEO’su Tim Cook’un geçtiğimiz hafta Super Bowl müsabakasından sonra çektiği ve Twitter’da paylaştığı, ancak yoğun eleştirilere maruz kalan fotoğraf da sohbetin konusu oldu. Cook, söz konusu fotoğrafı gelen yorumların ardından silmişti. Eddy Cue, bulanık fotoğrafa ilişkin şu sözleri söyledi: “Ben (fotoğrafın) muhteşem olduğunu düşündüm. Çünkü Tim’in, sizin ve benim gibi biri olduğunu gösteriyor. Büyük bir spor hayranı ve taraftarı olduğu takım Super Bowl’u kazandığı için çok mutluydu.”

Geçtiğimiz hafta Türkiye’de de faaliyete geçen Apple Music için hazırladığımız inceleme yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER