Teknoloji

Apple Magic Keyboard E-Ink teknolojisiyle yenilenebilir

Apple’ın 2016 sona ermeden, büyük ihtimalle de ekim ayı içinde, yeni Mac ve MacBook modellerini görücüye çıkaracağı bir etkinlik düzenleyeceği uzun süredir konuşuluyor. Söz konusu etkinlikte şirketin sadece yeni bilgisayarlarını tanıtmakla yetinmeyeceği ve bazı yeni aksesuarların da görücüye çıkacağı söylentiler arasında yer alıyor.

Reddit’te Apple başlığı altında “Foxconninsider” rumuzlu bir kullanıcı tarafından yapılan paylaşım, Apple’ın iki yeni bileşenine dair detaylar veriyor. Paylaşımda görülen bileşenlerden biri yeni MacBook Pro’nun klavye teknolojisi oluyor. Apple Magic Keyboard klavye de E-Ink teknolojisiyle üretildiği söylenen yeni versiyonuyla paylaşımda boy gösteriyor.

Yeni MacBook Pro’da kullanılacak klavye teknolojisine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Klavyede bulunacak OLED şeridinin kullanılan uygulamaya göre değişen butonlar sunacağı uzun süredir konuşuluyor. Reddit paylaşımında esas dikkat çeken nokta ise Magic Keyboard’un yeni versiyonu oluyor. Bağımsız bir klavye niteliği taşıyan Magic Keyboard’da OLED şerit fikrinin bir adım öteye taşınacağı ve her tuşa bir E-Ink ekran yerleştirileceği söyleniyor.

E-Ink teknolojili klavyenin altında Sonder isimli şirketin imzası bulunuyor. Apple’ın şu sıralar Sonder’i satın alma süreci içinde olduğu da gelen haberler arasında yer alıyor. Foxconninsider rumuzlu kullanıcı tarafından paylaşılan video, E-Ink teknolojisini barındırdığı takdirde yeni Apple Magic Keyboard ile başka klavyelerde pek görülmeyen seviyede bir kişiselleştirme imkanı sunulacağını ortaya koyuyor.

Apple Magic Keyboard 2018’den önce yenilenmeyebilir

Yine de, videoda görülenin henüz ilk aşamalarındaki bir prototip olabileceğini unutmamak gerekiyor. Yeni Magic Keyboard’un 2018’den önce piyasaya çıkmayacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Dolayısıyla 2016’da yeni Magic Keyboard ile tanışılmadığı takdirde buna pek şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER