Teknoloji

Apple mağazalarında Fitbit satışını sonlandırabilir

fitbit-force-220214

Apple’ın perakende mağazalarında Bose satışını sonlandıracağı yönünde haberlerin ortaya çıkmasının ardından şimdi de şirketin mağazalarında Fitbit satmayı bırakacağı yönünde iddialar gündeme geldi. Recode sitesine konuşan kaynaklar Fitbit’in tüm ürün serisinin yakında Apple mağazalarından çekileceği belirtilirken, diğer egzersiz takip bilekliklerinin aynı kaderi paylaşıp paylaşmayacağının henüz belirsiz olduğu ifade edildi. Apple ise iddialara ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Apple’ın kendi giyilebilir ürünü olan Apple Watch 2015’in başlarında piyasaya çıkacak, ancak şu an için ortaya kesin bir satış tarihi ve fiyatı koyulmuş değil. Egzersiz takip özelliklerine sahip olan akıllı saat, sensörleri sayesinde elde ettiği kalp atış hızı gibi verileri Apple’ın sağlık uygulamasına gönderecek. Şirket diğer geliştiricilerin de sağlık verilerini aktarması için bir API oluştursa da, Fitbit bu gruba katılmamayı tercih etmişti. Fitbit’in gelişimini Android uygulamasının önüne koyduğu bir iOS uygulamasının bulunması da bu durumu değiştirmemişti.

Apple’ın rakip bir ürünün satışını durdurması beklenmeyen bir hamle değil. Ancak şirket halen mağazalarında Google’ın sahibi olduğu Nest ve Dropcam’e ait ürünleri satmaya devam ediyor. Ancak yakında bu kararın da gözden geçirilmesi muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER