Manşetler

Türkiye’deki ilk Apple mağazasının açılışı 2014’e ertelendi

apple servisleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın Türkiye’de fiziki bir mağaza açacağı bu yılın ilk aylarında bizzat şirketin CEO’su Tim Cook tarafından doğrulanmıştı. Şirketin Türkiye’deki ilk mağazası için İstanbul’daki Zorlu Center’ı seçen şirketin 2013 sona ermeden mağazasının açılışını yapması bekleniyordu. Zorlu Center’ın bugün itibarıyla resmi olarak açılmasının ardından Apple mağazası için duyulan heyecanın dozu biraz daha artsa da, uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi Jones Lang LeSalle’ın Türkiye birimi başkanı Avi Alkaş’ın açıklaması Türkiye’deki Apple hayranlarının heyecanını biraz söndüreceğe benziyor.

apple-store-logo

The Wall Street Journal Türkiye’ye konuşan Alkaş, Apple yetkililerinin bu hafta içinde İstanbul’a geldiğini ve mağazadaki çalışmaları yerinde gördüğünü belirtti. İlk etapta mağazanın 2013’ün aralık ayında açılmasını beklediklerini söyleyen Alkaş, açılışın 2014’ün ocak ayına kaldığını dile getirdi. Gecikmenin nedeni olarak Apple’ın inanılmaz titiz çalışmasını gösteren Alkaş, yer kaplamaların bile kimyasal deney yapar gibi özenle seçilip yerleştirdiğini ve bu özenli çalışmanın sonucunda ortaya çok güzel bir mağaza çıkacağını ifade etti.

2 bin metrekarelik bir alanı kaplayan mağaza Zorlu Center’ın lüks katında Burberry ve Louis Vuitton’un hemen arasındaki boşlukta bulunuyor. Alışveriş merkezinin en görünür yerinde bulunan mağzanın tavanı sadece 2 Apple mağazasında bulunan özel üretim bir kübik camla kaplı olacak. Şirketin Türkiye’de dört mağaza açacağını söyleyen Alkaş, ilk açılacak Apple mağazasının kesinlikle Zorlu Center’daki mağaza olacağını sözlerine ekledi.

İlgili >> The Wall Street Journal Türkiye

İLGİLİ HABERLER