Teknoloji

Apple MacDefender tehlikesini gidermeyi amaçlayan güvenlik güncellemesini yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Virüslere ve zararlı yazılımlara karşı korunaklı olduğu iddia edilen Mac OS X tabanlı sistemlere yönelik MacDefender zararlı yazılım tehlikesi Apple müşterilerinin tatlı uykusundan rahatsız edici şekilde uyanmasına neden oldu.

Söz konusu truva atı kullanıcıları yönetici şifreleri ve hatta kredi kart bilgilerini girme konusunda teşvik etmeye çalışıyordu. AppleCare servis masasına da kullanıcılara bu zararlı yazılımı kaldırmalarına yardım etmemeleri tembih edilmişti. Ancak bunun nedeninin Apple’ın sorunu çözecek bir güvenlik güncellemesi olduğu anlaşıldı.

Beklenen güvenlik güncellemesi Mac Security Update 2011-003 adıyla yayınlandı. Bu güncelleme sistemdeki mevcut MacDefender zararlı yazılım yüklemelerini bulup bunları kaldırıyor ve gelecekte bu yazılımın tekrar yüklenmesine engel oluyor. MacDefender için karantina altına alınmış dosya nitelendirmesi yapan bu güncellemenin getirdiği tanımlar MacDefender’ın gelecek sürümlerinde ve OS X 10.6.7 platformlarında da geçerli olacak.

Yazılım güncellemesi Software Update bölümünden görüntülenip hızlı bir şekilde cihaza yüklenebiliyor. Ayrıca aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip ederek bu güncellemeyi elle yüklemek de mümkün. Siz siz olun, Apple’dan gelmediği sürece Mac’inizi koruyacak herhangi bir yazılımı cihazınıza yüklemeyin. MacDefender’ın Mac Security ve MacGuard gibi çeşitlerinin olduğunu da hatırlatalım.

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER